Patru sălăjeni rămân în cursa pentru posturile de inspector antifraudă

Patru din cei cinci candidaţi sălăjeni înscrişi în competiţia pentru cele două posturi de inspector antifraudă disponibile în judeţ au rămas în cursă în urma probei scrise ce a avut loc în 19 octombrie. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Agenţiai Naţionale de Administrare Fiscală, din cei cinci sălăjeni care au participat la proba scrisă pentru ocuparea funcţiei publice specifice de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, doar unul a fost declarat respins. Ceilalţi patru au rămas în cărţi şi vor trece, în perioada următoare, prin proba interviului.
La nivelul ANAF, au fost scoase la concurs 1.181 de posturi în cadrul DGAF, 280 dintre acestea fiind în cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor. DGAF va avea o structură teritorială la nivel de judeţ, în cadrul căreia vor lucra doi inspectori – unul principal şi unul asistent, care vor fi detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.
Viitorii inspectori antifraudă vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic. În timpul serviciului, ei vor purta uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după, caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. De asemenea, ei vor fi dotaţi şi cu veste de protecţie şi bastoane reflectorizante pentru acţiunile stradale.
În baza HG nr. 520/2013 pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător, dar şi câte un spray paralizant.
Pentru dotarea Direcţiei Generale se vor achiziţiona maxim 500 de aparate de mici dimensiuni cu electroşocuri şi maxim 500 de pistoale sau bastoane cu electroşocuri. Noua structură de combatere a evaziunii şi fraudei fiscale ar putea deveni funcţională de la 1 noiembrie 2013.

Alte articole

Leave a Comment