Ministrul Finanţelor ia în calcul eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor în domeniile IT, construcţii şi cercetare

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a anunţat că are în lucru varianta eliminării excepţiilor de la plata impozitului şi a contribuţiilor pe venit în domenii precum IT-ul, cercetarea şi construcţiile, informează Economedia.ro.

Într-un interviu pentru Antena 3 dacă guvernul va mări TVA în 2022, ministrul Dan Vîlceanu a spus: „Exclus să creştem TVA. Dar există o discuţie legată de excepţii la plata impozitului pe venit şi plata contribuţiilor”.

Întrebat dacă e vorba despre salariaţii din IT, cercetare şi construcţii, Vîlceanu a spus că „sunt mai multe categorii. Toate excepţiile de la plata impozitului pe venit şi la plata contribuţiilor pe venit, plus excepţiile la plata impozitelor şi taxelor locale, sunt undeva la 3% din PIB. E o sumă foarte mare. Este o chestiune de echitate, corectitudine. Unii plătesc, alţii nu (…) Este o variantă, mă refer la toate excepţiile. De altfel avem şi critici din partea Comisiei şi altor organisme internaţionale”.

Ministrul Finanţelor a mai spus că o eventuală decizie va fi luată după discuţii cu reprezentanţii sectoarelor respective: „Toate lucrurile trebuie discutate înainte. Nu suntem adepţii unei politici impuse, discutăm cu industria şi apoi vedem”, notează sursa citată.

Ministrul Vîlceanu a mai anunţat că guvernul va modifica modul în care sunt evaluate imobilele pentru care se plătesc taxe locale pentru că acum valoarea de impozitare ar fi prea mică faţă de valoarea de piaţă.

„Vom umbla la modul cum e calculată valoarea clădirilor impozitate”, a spus Vîlceanu, admiţând că unii proprietari vor plăti mai mult în urma acestei schimbări.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Ministrul Finanţelor ia în calcul eliminarea scutirii de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor în domeniile IT, construcţii şi cercetare”

  1. Younce

    Cred ca ar fi o măsură de bun simt fata de toți contribuabili pentru care nu exista nici o facilitate, reducere de impozit sau alte masuri de felul acesta. Sper numai sa se și aprobe.

Leave a Comment