Microsoft a început eliminarea Control Panel din Windows 10

Compania Microsoft a început procesul de eliminare al funcţiei „Control Panel” din platforma sistemului de operare Windows 10, potrivit Hotnews.

Control Panel e aproape sinonim cu Windows, fiind locaţia implicită pentru a găsi toate setările pentru a seta şi personaliza PC-ul. Însă compania Microsoft pare hotărâtă să migreze utilizatorii către aplicaţia de setări Windows 10 pentru toate nevoile lor. Microsoft a schimbat interfaţa de utilizare a Control Panel de-a lungul anilor, încercând să-i împingă pe utilizatori către aplicaţia Settings, dar vechiul sistem are o bază de fani dedicaţi mai în vârstă care preferă abordarea „funcţionalităţii în locul modei”.

Din păcate, după actualizarea recentă a Windows din octombrie 2020, tentativa de a face click pe pagina System a Control Panel va redirecţiona utilizatorii către aplicaţia Setting din Windows 10. Se pare că nu avem prea multe opţiuni în utilizarea noii interfeţe, indiferent de cât de încăpăţânaţi am fi. Potrivit site-ului Windows Latest, Microsoft blochează şi comenzile rapide şi aplicaţiile third party care ar fi putut fi folosite ca soluţie pentru a accesa pagina System.

www.bursa.ro

3 Thoughts to “Microsoft a început eliminarea Control Panel din Windows 10”

  1. Anonim

    D-le LUNGU explicatiile dvs. pt. control panel , cred, cei care nu prea au cunostinte solide de specialitate nu au inteles nimic . Trebuia explicat practic sa acceptam cokiurile fara sa stim efectele , sau solutii mai usor de realizat. Multumesc.

  2. 403

    Prostiuțe! Eu fac parte dintre cei în vîrstă, despre care se fac insinuări depreciative, folosesc Win10Pro de cîțiva ani și spun că Control panel (specific Win7) NU mai are ce căuta în acest sistem de operare, din moment ce Settings acoperă mult mai multe funcții! Eu nici n-am folosit vreodată CP în Win10.

  3. Anonim

    Pe mine nu mă lasă să utilizez Microsoft Office deși îl am instalat !

Leave a Comment