LUDOVIC ORBAN: „Nu avem intenţia să modificăm sistemul fiscal actual”

Guvernul nu ia în calcul modificarea sistemului fiscal, nici majorarea TVA şi nici introducerea de noi impozite şi taxe, pentru acoperirea, începând de anul viitor, a dezechilibrelor bugetare actuale, a afirmat premierul Ludovic Orban, după şedinţa pe care a avut-o ieri, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, cu colegii săi din conducerea formaţiunii politice respective.

Ludovic Orban a declarat: „Obiectivul nostru este revenirea economiei, creşterea economică pe bază de investiţii şi susţinerea mediului de afaceri, pe investiţii private în economia naţională. Sistemul fiscal din România este competitiv şi permite existenţa unei atractivităţi pentru investiţii. Nu avem intenţia să modificăm acest sistem fiscal. Vrem să asigurăm creşterea economică, care duce automat la creşterea veniturilor. Sigur, trebuie să ţinem cheltuielile la un nivel acceptabil. De asemenea, ne pregătim să folosim fondurile europene pentru a putea veni în sprjinul susţinerii în special a acelor cheltuieli care pot fi finanţate din fonduri europene”.

Şeful Guvernului a precizat că politicienii care critică Executivul nu iau în calcul gradul de absorbţie a fondurilor europene.

„Nimeni nu se uită la nişte date: anul trecut, guvernarea PSD a absorbit un miliard de euro. În aceeaşi perioada de timp, guvernul PNL a absorbit 2,36 miliarde euro, bani care reprezintă venituri pentru bugetul de stat şi care sprijină cheltuielile de modernizare, cele privind infrstructura, creşterea competitivităţii, etc.”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la modificările pe care parlamentarii social-democraţi susţinuţi de la cei de la Pro România şi de la ALDE doresc să le facă legat de rectificarea bugetară – mai precis majorarea valorii punctului de pensie la 40% – şeful Executivului a spus că singura politică a PSD este să inventeze săptămânal cheltuieli noi pentru care nu există resurse financiare. Premierul a menţionat că speră că modificările propuse de social-democraţi nu vor trece de plenul Parlamentului.
În privinţa alegerilor locale de la sfârşitul lunii septembrie, premierul a precizat că lupta liberalilor va fi dificilă deoarece au în faţă „28 de baroni roşii, din 41 de judeţe, şi peste 1600 de satrapi locali, primari în funcţie, care sunt capabili de orice pentru a se menţine în funcţie”.

De aceea, preşedintele PNL le recomandă le recomandă colegilor din teritoriu să axeze dezbaterea pe proiectele necesare dezvoltării comunităţilor publice locale, cu accent asupra programelor deblocate de Guvernul Orban în infrastructura de transport, infrastructura energetică şi în reţelele de apă şi canalizare.

Sursa: www.bursa.ro

One Thought to “LUDOVIC ORBAN: „Nu avem intenţia să modificăm sistemul fiscal actual””

  1. Anonim

    Sica Mandolin trăiește intr-o alta lume, intr-o alta galaxie!!! Mare blestem pe acest popor!!!😪

Leave a Comment