Sâmbăta cu şase incendii

Pentru pompierii sălăjeni, ziua de sâmbătă, 27 august, a fost una extrem de solicitantă, cu nu mai puţin de şase intervenţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj, sâmbătă dimineaţa, Detașamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la cablul electric al unui stâlp, din localitatea Aghireș.
Cauza probabilă de incendiu a fost efectul termic al unui cablu electric defect arzând aproximativ 5 metri din acesta.
În jurul orei 13.30, împreună cu SVSU Sărmăşag, pompierii zălăuani au stins incendiul de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren viran de aproape 3 hectare din localitatea Sălăjeni. O oră mai târziu, pompierii au intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran din localitatea Borla arzând aproximativ 0,5 ha.
La rândul lor, cei de la Garda Cehu Silvaniei au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă după masă, la un incendiu de vegetaţie uscată pe un teren de 10 hectare din localitatea Ariniş (judeţul Maramureş).

Spre seară, aceiaşi pompieri, împreună cu cu SVSU Băseşti, s-au luptat cu flăcările care au cuprins anexa unei gospodării din localitatea Băseşti. Cauza probabilă de incendiu a fost burlanul de fum amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile. A ars acoperişul şi planşeul din lemn pe aproximativ 25 de metri pătraţi.
În jurul orei 22.30, Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei în colaborare cu SVSU Sărmăşag a intervenit la un incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din localitatea Zalnoc. Primele cercetări arată focul a fost declanşat ca urmare a folosirii intenţionate a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. Au ars aproximativ 5 tone de plante furajere şi 80 baloţi de fân.

Alte articole

Leave a Comment