Inspectorii Antifraudă au bătut la uşile comercianţilor sălăjeni

Amenzi şi confiscări de bunuri de peste 250.000 de lei

Direcţia Generală Antifraudă (DGAF), prin structura teritorială Direcţia Regională Antifraudă Oradea în aria căreia se află şi Judeţul Sălaj, a efectuat, în perioada ianuarie – martie, o serie de controale specifice prin inspectorii DGAF la 39 de operatori economici din municipiul Zalău şi de pe teritoriul județului Sălaj. Urmare controalelor efectuate, inspectorii antifraudă bihoreni au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a 46 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 166.180 de lei, precum și confiscarea de bunuri și sume, în cuantum de 14.641 de lei, fără a dispune suspendarea activității economice în cazul contribuabililor verificați. 

Trebuie specificat faptul că, în cazul în care pe viitor vor fi constatate noi abateri la aceste unităţi, sancţiunile inspectorilor pot duce până la suspendarea activităţii acestor agenţi comerciali.
Referitor la acțiunile de control desfășurate în municipiul Zalău, vă informăm că inspectorii antifraudă au efectuat 13 controale specifice, urmare cărora au dispus aplicarea a 16 amenzi, în cuantum de 65.180 de lei, precum și confiscarea de bunuri și sume, în valoare totală de 6.743 de lei. 
În ceea ce privește cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legale și financiar-contabile constatate de inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea, cele mai multe au fost abateri de la obligația de a deține și utiliza case de marcat, transportarea, deținerea și comercializarea bunurilor fără acte justificative, precum și încălcarea obligației de a întocmi și utiliza documente contabile pentru toate operațiunile economice efectuate. 

Controalele inspectorilor continuă şi în această perioadă, unităţile care intră în vizorul inspectorilor antifraudă fiind de la cele mai mici, indiferent de localitatea în care se găsesc, până la unităţi comerciale mari din municipiul Zalău sau din judeţ.
Informaţiile ne-au fost transmise de Compartimentul comunicare publică din
DGAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Leave a Comment