Detalii în premieră! Amenajările din zona Pieţei agroalimentare vor schimba total fața Zalăului

Fântână arteziană cu bănci în jurul ei, locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, locuri “mama şi copilul”, perdea verde de protecţie, jardiniere cu flori, arbuşti ornamentali, copaci şi garduri decorative, sistem de iluminat nou şi economic, sistem automat pentru eliberare tichete de parcare şi bariere, staţie de autobuz şi parcare acoperită pentru biciclete, zone cu verdeaţă şi flori, bănci şi alte piese moderne de mobilier.

Acestea sunt doar câteva dintre elementele de noutate care vor compune noua înfăţişare a spaţiului din Piaţa centrală a municipiului, prin lucrările ample pe care Primăria Zalău le-a demarat la începutul acestei săptămâni. Executantul lucrării de amenajare parcare și amenajare peisagistică pentru piața agroalimentară din zona centrală este SC Drum Inserv, valoarea contractului de lucrări fiind de 1.166.081 de lei fără TVA, sumă alocată integral din bugetul local al Municipiului Zalău. Lucrările propuse pentru a fi executate încep prin amenajarea parcării care urmează să deservească Hala agroalimentară şi zonele învecinate, printr-o platformă ce va avea 48 de locuri de parcare şi va fi delimitată de  trotuare şi spatii verzi, pe latura vestică, înspre zona rezidenţială. Accesul şi ieşirea autovehiculelor în zona de parcare se va face în sistem controlat, fiind prevăzute bariere şi sistem de eliberare tichete de parcare.

Parcarea va deservi atât autovehicule mici, precum şi microbuze şi va avea locuri speciale rezervate persoanelor cu dizabilităţi sau cele de tip „mama şi copilul”. Pentru lărgirea zonei destinată pietonilor, aflată în faţa intrării principale a Halei agroalimentare, se va devia traseul actual al străzii Simion Oros; în aceasta zonă se va amenaja o fântană arteziană, înconjurată de o zonă de şedere şi spaţii verzi, cu rol decorativ. În această zonă, precum şi în cea a trotuarului ce va delimita zona parcării, se vor pune dale şi stâlpi mici de protecţie, înspre partea carosabilă. De asemenea, se vor reasfalta toate trotuarele existente în zona de intervenţie, în cazul în care acestea vor fi afectate de lucrări.

Zonele verzi din piaţă vor fi de patru categorii: zona verde cu rol de perdea de protecţie pentru zona rezidenţială, care se va amenaja cu gazon, arbori si arbuşti ornamentali; zona verde decorativă, situată în proximitatea accesului la Hala agroalimentara, care se va amenaja cu gazon, jardiniere cu plante decorative şi arbuşti ornamentali; zona staţiei de autobuz se va amenaja cu arbuşti şi plante decorative în jardiniere; zona parcării va fi prevazută cu copaci plantaţi între locurile de parcare, protejaţi de grilaje metalice, precum şi arbuşti decorativi în jardiniere. Vor beneficia de mobilier stradal modern spaţiile destinate staţiei de autobuz, standul acoperit, destinat bicicletelor dar şi fântâna arteziană, care va avea o forma circulară, fiind înconjurată de bănci rotunde. Vor fi montate bănci individuale şi în proximitatea intrării în Hala agroalimentară. Se va realiza alimentarea cu apa, energie electrică pentru iluminat exterior şi necesară pentru alimentarea barierei şi sistemului de ticketing amplasat la zona de parcare. Pe amplasament există un sistem de colectare a apelor pluviale, realizat din guri de scurgere cu gratare din fonta si tubulaturi din PVC, montate îngropat.

În cadrul lucrărilor proiectate, acest sistem va fi reabilitat şi modificat pentru a corespunde noii amenajări. Astfel, se va soluţiona scurgerea apelor pluviale printr-un sistem de canalizare pluvială care va conduce la eliminarea degradării solului, cauzată de scurgerea haotică a apelor pluviale, aşa cum se întâmplă în prezent. Prin urmare, termenul de şase luni al acestor lucrări, privit prin această perspectivă detaliată, este unul rezonabil însă primăria va depune eforturi sportie pentru ca lucrările să fie terminate chiar înainte de termenul anunţat iniţial.

Plan detaliat amenajare PIATA

 

11 Thoughts to “Detalii în premieră! Amenajările din zona Pieţei agroalimentare vor schimba total fața Zalăului”

 1. Anonim

  Vad ca se munceste sustinut, ceea ce e un lucru bun. Sunt primele schimbari consistente de dupa alegeri si e foarte bine ca nu mai auzim de ,,plombări si peticiri,, ! Bravo.

 2. Anonim

  Este proiect realizat de vechiul primar

 3. Anonim

  Pacat ca se lucreaza pe un proiect existent nu trebuia demolat drumul existent fantana se putea amplasa in alt loc.In loc sa modificati niste linii pe hartie mai bine demolati un drum?

 4. Gghhgjj

  Project facut fara sa fie in teren !!!

 5. Anonim

  Lasati=o mai moale cu zonele de gazon.este_n obiceiul romanilor sa_l faca praf.mai bine modificati planul si faceti altceva in loc.

 6. Alfaman

  La „Mall” mai merge cineva in afara de angajati? Si probabil aia de prin sate.

 7. Anonim

  Atâta investiție pentru ce? Pai la câți bicicliști sunt in Zalău…au nevoie săracii de parcare pentru biciclete acoperită…sunteți de râs!!! În loc sa faceți si voi ceva concret si de folos – sa aducă finanțe la bugetul local – gen „Cinematograf” ca si asa daca vrem sa vedem un film trebuie sa mergem la Cluj ca asta de la noi a devenit ceva club privat ! Folosiți banii cu folos nu-i aruncați pe spații verzi si amenajări !!!!

 8. Anonim

  Unde vor încapea atatea elemente, caci spatiul nu este mare ??!

 9. Anonim

  PARC LANGA PARC!!! PRIMAR DE CACAT!!! IN PLIN CETRU SUFOCAT DE MASINI CARE NU AU UNDE PARCA TU MAI FACI UN PARC? ESTI NEBUN!!!! la 100 DE METRI E PLATOUL CARPIT DE TINE, LA INCA 100 DE METRI E PARCUL MARE, LA 100 DE METRI E PARCUL WESSELENYI. PRIMAR IDIOT CE ESTI. I-AI INTREBAT PE CEI CARE TE-AU VOTAT CE VOR?

 10. Anonim

  9:15-nu are vreme ,prezidentialele se apropie ,El Lidero Maximo =dracnea vrea presedinte ,deci trebuie stransi bani la greu la pesedeu si cum altfel decat de la firmele de partid care fac lucrari aiurea si de mantuiala pe bani multi.Noi cu drag muncim si platim incompetenta celor de la putere,nu ca ceilalti ar fi cu mult mai buni dar ce fac astia de la putere cu banul public ,e revoltator si strigator la cer.

Leave a Comment