Hala Agroalimentară din Piața Astralis capătă contur

Construcția noii Hale agroalimentare din Piața Astralis prinde contur, lucrările la reamenajarea acestei importante piețe din municipiu fiind în grafic, conform termenleor stabilite, după cum ne-a comunicat  municipalitatea. Echipele de muncitori sunt pe șantier de la primele ore ale dimineții, iar structura metalică a noii hale este deja ridicată.

La obiectivul de investiții Piața Astralis se are în vedere, așa cum am anunțat anterior, construcţia unei hale agroalimentare cu o suprafaţă construită de 860 mp, cu regim de înălţime parter; asigurarea utilităţilor – alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și alimentare cu energie electrică; amenajarea unui corp de clădire anexă în exteriorul halei agroalimentare, ce va adăposti grupurile sanitare aferente noii hale, precum şi un punct de colectare a deșeurilor; reabilitarea/modificarea sistemului de canalizare pluvial existent și realizarea reţelelor de iluminat în incintă.

Durata de execuție a lucrărilor efectuate de SC Lotus SRL Zalău, după ce fosta construcție cu copertină a fost demolată este de 11 luni, în condițiile în care pe parcurs, nu vor mai interveni probleme care să întârzie lucrările. Costul investiției este de aproximativ 2.400.000 de lei. Pe toată perioada execuției lucrărilor, pentru comercianții și producătorii care își desfășurau activitatea în Piața Astralis au fost puse la dispoziție spații în Piața Dumbrava Nord, urmând ca aceștia să revină în Astralis după recepționarea lucrărilor. Construirea acestui obiectiv a început în 25 octombrie 2017. Prin urmare, începând din această toamnă, zălăuanii își vor putea face cumpărăturile alimentare în noua hală, urmând, așa cum am prezentat pe larg în articolele trecute, să fie date în folosință și spațiile aferente din jurul halei precum și noua parcare.

 

 

One Thought to “Hala Agroalimentară din Piața Astralis capătă contur”

  1. Anonim

    Dar cu reabilitarea stadionul Gheorghe guset cum e când se începe modernizarea sau sa uitat de el?

Leave a Comment