Liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a încep simulările Bacalaureatului

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a încep luni, 19 martie, simularea examenelor de Bacalaureat, cu testarea la Limba și literatura română. Marţi, 20 martie, vor susţine simulate la Limba şi literatura maternă, miercuri, 21 martie, la proba obligatorie a profilului, pentru o zi mai târziu, cei de clasa a XII-a să treacă prin emoţiile probei la alegere a profilului şi specializării. Testările vor începe la ora 9 și vor dura trei ore, similar examenului propriu-zis. Accesul candidaţilor este permis până la ora 8.30. Rezultatele vor fi comunicate în 30 martie.

Pentru examen, subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată, potrivit Ministerului Educaţiei.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli. Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

“Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”, mai spun oficialii Ministerului.

One Thought to “Liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a încep simulările Bacalaureatului”

  1. I.C.

    În DEX, la „simulare” scrie că înseamnă „prefăcătorie, falsificare”. Oare ce-or fi vrut să spună miniștrii educației și funcționarii lor?

Leave a Comment