Florin Cîţu afirmă că a găsit o soluţie pentru ca măsura amânării ratelor la bănci să fie prelungită

Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că a găsit o soluţie care să permită românilor care au fost şi sunt încă afectaţi de criză să poată să beneficieze în continuare de amânarea ratelor la bănci, conform Agerpres.

„Am avut, pentru că ştiu că este tot de interes public, discuţii, în toată această perioadă şi se consolidează referitor la amânarea ratelor la bănci. Ştiţi foarte bine că există o decizie a EBA, Autoritatea Bancară Europeană, care spune că se pot amâna aceste rate până la 9 luni, dar, în acest moment, am găsit o soluţie, zic eu, pe care o vom prezenta, prin care vom putea să prelungim pentru anumite categorii această facilitate. Sper ca în zilele următoare să avem detaliile. O să venim şi cu această ordonanţă public, dar vreau să îi asigur pe români că am lucrat în această perioadă şi ne apropiem de o soluţie care să permită celor care au fost şi sunt încă afectaţi de această perioadă de criză să poată să beneficieze în continuare, sau alţii care au fost afectaţi mai târziu să beneficieze de această facilitate”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că detaliile acestui act normativ vor fi prezentate în zilele următoare, notează sursa citată.

„Este o soluţie care intră în acel şablon pe care ni l-a dat Autoritatea Bancară Europeană”, a menţionat premierul.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Alte articole

2 Thoughts to “Florin Cîţu afirmă că a găsit o soluţie pentru ca măsura amânării ratelor la bănci să fie prelungită”

  1. Modelul liberal

    Inginerul Dăncilă cu Politehnica făcută în regimul socialist, atunci erau admiteri draconice, a fost mult băscălită de liberali pe vremea când era premier. Acum liberalii și-au adus omul lor, unu cu nota 4 la examenul de treaptă al unui modest liceu industrial. Democrația nu e bună la români !

  2. Anonim

    Sa fie pentru toți romani care beneficiază de amânarea ratelor nu numa câțiva toți românii au fost afectați de pandemie și au fost în șomaj tehnic nu numa unii

Leave a Comment