Florin Cîţu a anunţat că ia în calcul reducerea TVA la facturile de energie pentru IMM-uri

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat că o soluţie pentru scăderea facturilor la energie o reprezintă reducerea TVA pentru întreprinderile mici şi mijlocii, de la 19% la 5%, pe o perioadă de şase luni, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Finanţelor, informează news.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce presupune plafonarea preţurilor energie.

„Forma finală a amendamentelor va fi prezentată luni. Am vorbit în această dimineaţă cu ministrul Energiei. Forma finală a amendamentelor va fi prezentată luni la comisie. Am discutat şi lucruri suplimentare, au mai venit câteva idei cu care sunt de acord. Dacă Ministerul Finanţelor este de acord s-ar putea ca temporar pentru o perioadă de şase luni sau până la sfârşitul lui martie, să reducem TVA pentru IMM-uri. Sunt 500.000 de companii. Deci, temporar, dacă Ministerul Finanţelor spune că este OK să facem acest lucru, am putea să reducem TVA-ul de la 19% la 5% pentru IMM-uri. Este o măsură care ne-a fost prezentată astăzi, că da, este bună, să vedem dacă putem să facem acest lucru temporar, deci doar până la sfârşitul lui martie şi dacă Ministerul Finanţelor este de acord”, a declarat premierul interimar.

El a mai fost întrebat şi despre amânarea plăţii facturilor la energie.

„Vom vedea care este formula optimă. L-am rugat pe ministrul Virgil Popescu să vină cu formula optimă după ce are câteva discuţii. Să vedem dacă se amână până la jumătatea verii, dacă se amână până la finalul anului viitor, dacă se împarte pe mai multe perioade. Sunt mai multe scenarii cu care lucrăm, să vedem care e cel mai bun scenariu. Aţi văzut şi anul trecut când am început cu amânarea ratelor la credite, tot aşa am început, nu aveam o formulă iniţială, am mers pe o formulă maximă, după aceea am revenit. Nimeni nu a făcut acest lucru până acum, dar este între soluţiile pe care le propune şi Comisia Europeană şi o luăm în calcul. Formula finală o vom vedea luni”, a transmis Florin Cîţu.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Florin Cîţu a anunţat că ia în calcul reducerea TVA la facturile de energie pentru IMM-uri”

 1. Asta e întrebarea

  Scîrț, ești demis, lasă-ne. Da de ce să reduci TVA, ca să nu mai ai bani buget, să tai salariile și pensiile ? Repetentul pușcăriaș face orice numai să nu ia de la multinaționalele pe care le reprezintă. În aceste zile, când prețurile au explodat deja, la gaz s-a dublat, nu mai e de actualitate nici plafonarea. Trebuie impozitat suplimentar supraprofitul multinaționalelor, trebuie naționalzat acest profit suplimimentar.
  De ce să se îmbogățească multinaționalele pe spinarea românului ?

 2. I.C:

  Să reducă brusc TVA cu 14%? Acest Cîțu chiar are studii financiare?

 3. Anonim

  Nu are,ca era in prison cand s-a dat examenul.

Leave a Comment