Firmele sălăjene se închid pe capete

Peste 200 de societăţi sălăjene au dispărut din peisajul economic al judeţului în prima luni a acestui an, arată ultimele statistice ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Este vorba despre 51 de firme a căror activitate a fost suspendată, 40 de societăţi dizolvate, 106 radiate şi opt intrate în insolvenţă.
Faţă de situaţia înregistrată anul trecut, la toate capitolele se remarcă un trend ascendent, cea mai substanţială creştere fiind la insolvenţe, de 300 la sută, cu opt firme, de la doar două în anul anterior. În clasamentul naţional, Sălajul se situează pe poziţia a patra din punct de vedere al creşterii acestui indicator, după judeţele Vaslui, Giurgiu şi Călăraşi.

La rubrica suspendări, saltul este de peste 183 de procente, de la 18 în ianuarie 2017, la 51, în ianuarie 2018, la dizolvări se înregistrează un plus de 90 la sută, până la 40 de firme, iar la radieri voluntare, creşterea a fost de aproape 38 la sută, de la 77, la 106, în decurs de un an. Conform statisticii ONRC, în prima lună din anul în curs a crescut şi numărul sălăjenilor care şi-au deschis o afacere. Astfel, au fost înfiinţate 127 de firme, mai mult de jumătate dintre ele SRL-uri.
La finele lunii ianuarie, judeţul Sălaj totaliza 13.460 de profesionişti activi, în creştere cu 6,02 la sută raportat la perioada corespunzătoare din anul anterior. Dintre aceştia, 6.868 (51 la sută) sunt persoane juridice.

3 Thoughts to “Firmele sălăjene se închid pe capete”

  1. Anonim

    Încep să se arate rezultatele „reformei fiscale” a guvernului de analfabeți cu mantie!

  2. Multumim PZD-ului

    pentru „sustinerea” acordata, in mod repetat, sectorului privat.

  3. Anonim

    Din pacate este numai inceputul

Leave a Comment