Tarifele de parcare se dublează, iar plata tichetelor se va putea face și prin SMS

Primăria Zalău face cunoscute locuitorilor municipiului noile tarife de parcare în municipiu, ce vor intra în vigoare joi, 1 martie 2018. Aceste tarife au fost aprobate de consilierii locali în ultima ședință de Consiliu local din cadrul Primăriei Zalău. În cadrul acestei ședințe a fost aprobat, totodată, un proiect de hotărâre prin care se va implementa la nivelul municipiului un serviciu de plată a tarifului de parcare prin trimiterea unui mesaj tip SMS.

Deocamdată nu a fost anunțată o dată certă din care acest serviciu va fi funcțional, reprezentanții municipalității spunând că în acest moment de fac demersuri pentru ca acest serviciu de plată prin SMS să fie implementat. Tarifele prin acest serviciu SMS vor fi de 0.40 euro pentru o oră de parcare, 0.80 euro pentru două ore și 2.40 euro pentru o zi întreagă, sume valabile la cursul euro al zilei și la care se adauga TVA. Tarifele obișnuite, în lei, vor fi de 1 leu (TVA inclus) pentru 30 de minute, 2 lei (TVA inclus) pentru o oră, tichet valabil o zi – 12 lei (TVA inclus).

Prețurile abonamentelor vor fi, pentru o lună 60 de lei, pentru trei luni 160 de lei, pentru șase luni – 260 lei, iar pentru un abonament valabil un an tariful va fi de 450 de lei. Contravaloarea unei amenzi (prin întocmirea unui proces-verbal) pentru cei care vor parca fără să achite tariful aferent va fi de 100 de lei.

9 Thoughts to “Tarifele de parcare se dublează, iar plata tichetelor se va putea face și prin SMS”

 1. Anonim

  ABSURDITATI!, in conditiile in care locuri de parcare la fel de multe ca si cu tichetele la vechile preturi, pentru aceste noi preturi nu se ofera nimic in plus!.
  de ce va bateti joc de platitorii de taxe si impozite SI NU IN ULTIMUL RAND DE CEI CARE VAU ALES SI VA PLATESC SALARIILE ………………… DAR NE MERITAM SOARTA!

 2. Inca una din ciclul

  „Taxele si impozitele raman aceleasi ca in 2017”.
  Multumim PSD-ului ca se „gandeste” la bunastarea zalauanilor.

 3. Din ciclul "bani pentru salariile umflate"

  Belim romanul de rand din toate pozitiile.

 4. Anonim

  de 5 ani am avut tot abonament ! si am fost fraier, caci in general parcarile cu plata sunt goale si trotuoarele pline

 5. Anonim

  Incet dar sigur ne taxeaza si aerul!

 6. Anonim

  asta pentru fraieri ! ai pe cineva la primarie? faci o copie de pelegitimatia lui si o pui la vefdere in masina !asa nu mai ai newvoie de tiket sau abonament.
  chestia cu legitimatii functioneaza foarte bine, chiar daca legitimatia este de la politie, consiliul judetean, prefectura sau alta institutie de seama

 7. Marcel

  Astia-s tampiti. Eu platesc o gramada de bani pentru parcul auto (abonamente anuale) in momentul de fata si in general in fata sediului sau in preajma unde sunt parcarile cu plata zilnic facem ture de cartier in speranta de a gasi locuri de parcare, fapt care ne mananca mult timp si productivitate.
  In conditiile astea eu nu voi mai face abonamente anuale pentru masinile firmei, doar nu-s tampit sa platesc dublu si sa n-am unde parca. Sunt sigur ca multi vor proceda ca mine.

  Cum justificati voi dublarea preturilor?

  Astept din partea Magazinului Salajean sa fie transant pe aceasta tema si sa ia atitudine in fata acestei masuri abuzive.

  Votati in consiliu ca prostii si nu va ganditi deloc la oameni, pe deasupra nici macar nu aveti bunul simt sa modificati pretul cu un procent mic, voi dublati din start. Acum ca sunteti parliti la buget in urma masurilor luate de guvernul asta incopetent considerati de cuviinta sa umflati taxele locale dupa bunul plac. Va asigur ca vor fi consecinte.

 8. Manole

  Care este justificarea? In ultimii 3 ani ati crescut abuziv taxa. Detin o flota de masini pentru care acum 2 ani platean pe masina 240 ron inainte sa faceti aplicatia de parcari.In urmatorul an ati dublat, iar acum ati dublat ce ati duclat la nici macar un an. Cei care avem abonamente nu folosim aplicatia care o folositi ca argument de scumpire. O sa reclamam prin asociatie marirea abuziva a preturilor si merge sa ne judecam daca e cazul.Cineva trebuie sa raspunda pentru asemenea abuz…

 9. Florin

  Cu siguranta ca niciun patron nu o sa-si mai faca abonamente de parcare, eu cel putin prefer sa dau angajatilor acea suma.

Leave a Comment