Drum Inserv a finalizat lucrările de reabilitare a Drumului județean 196 – Benesat

Lucrările de reabilitare și modernizare a celor aproape 8 kilometri din Drumul județean 196 au fost finalizate de constructorul Drum Inserv SRL. Lucrările au cuprins intervenții asupra structurii părții carosabile, realizarea șanțurilor și a rigolelor, dar și a acostamentelor și trotuarelor. Amenajarea drumurilor laterale, realizarea podețelor și a acceselor la proprietăți dar și refacerea totală a podului situat în localitatea Benesat (km42+450), implicit a rampelor de acces și amenajarea albiei, sunt alte categorii de lucrări aflate în execuție în acest moment.

În ceea ce privește siguranța circulației sunt prevăzute a fi realizate marcajele rutiere precum și montarea indicatoarelor aferente, trecerile de pietoni beneficiind de semnalizări prin indicatoare cu panouri fotovoltaice, marcaje rezonatoare și marcaje transversale în două culori. Odată finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a celor două segmente ale drumului județean amintit, acesta asigură o mai bună conectivitate și tranzitare regională (cu județele vecine Satu-Mare și Maramureș) dar și în interiorul județului, îndeosebi prin legătura rutieră cu DJ 108 D situat între Cehu Silvaniei și Crișeni, tronson a cărui contractare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a fost de curând realizată de către Consiliul județean.

Valoarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 196: lim. jud. Satu-Mare – Horoatu Cehului – Benesat este de peste 12.505.000 lei, finanțarea fiind una nerambursabilă (cofinanțat din FEDR – POR 2014 – 2020 – Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2014-2020). Lucrările executate asupra celor două segmente ale DJ 196 se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de către Consiliul Județean Sălaj. Acestea cuprind aproape 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a șapte  drumuri județene. Șase dintre acestea, dintr-un total de șapte proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), respectiv prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală). Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contribuție a Consiliului județean de peste 10.400.000 lei.

 

 

Leave a Comment