Declaraţii care trebuie depuse la Fisc în luna mai

Contribuabilii sălăjeni trebuie să fie atenţi în această lună pentru a nu fi puşi la plată suplimentară de Fisc. Până la sfârşitul lunii mai, vor trebui să depună la ghişeele Direcţiei Generale de Finanţe Publice Sălaj peste 20 de declaraţii.

Cel mai apropiat termen este 10 mai, dată la expiră termenul până la care trebuia să se prezinte la Fisc patru categorii de contribuabili. Astfel, contribuabilii trebuie să depună formularul 010 persoanele juridice plătitoare de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire şi formularul 020 de către persoanele fizice care au depăşit plafonul legal de scutire. Totodată, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice independent vor depune declaraţia 070 şi plătitorii de TVA care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA formularul 096.
Până în 13 mai, vor trebui să depună formularul 092 persoanele fizice şi juridice care au efectuat achiziţii intracomunitare.
Însă, cel mai important termen limită este 25 mai, până atunci trebuind să depună declaraţii cele mai multe categorii de contribuabili. Astfel, vor trebuie completate: formularul 097, privind aplicarea/încetarea aplicării TVA la încasare; formularul 100 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat pentru luna trecută; declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pentru luna trecută; formularul 200 privind veniturile realizate anul trecut în mod individual sau din transferuri de valori, cedarea folosinţei bunurilor sau drepturi pe proprietate intelectuală. Mai trebuie declarate veniturile realizate în străinătate prin formularul 201, venitul estimat/norma de venit pe anul trecut prin formularul 220 de către contribuabilii care au realizate pierderi şi veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit, formularul 221. Tot până la aceeaşi dată se vor depune declaraţii privind veniturile salariale din străinătate de către persoanele care activează în România, decontul de TVA pe luna aprilie, decontul special de TVA destinat contribuabililor care au efectuat achiziţii intracomunitare şi declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA.
Până la sfârşitul acestei luni, toate societăţile comerciale, companiile naţionale, regiile autonome şi instituţiile de cercetare trebuie să prezinte situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar 2012.

Alte articole

Leave a Comment