Cemacon Zalău și-a mărit cifra de afaceri netă la aproape 60 de milioane de lei

Compania Cemacon și-a mărit cifra de afaceri netă în primul trimestru al acestui an la aproape 60 de milioane de lei, potrivit datelor publicate de producător. Compania va deschide o nouă fabrica, investiția fiind de 12 milioane de euro.

Cemacon are peste 50 de ani de experiență în industria materialelor de construcții, este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Compania operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi și furnizează produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție competitive. „Începutul anului 2022 vine ca o importantă confirmare a deciziilor strategice luate în urmă cu câțiva ani. Suntem impresionați de impactul pe care l-a adus companiei Cemacon implementarea unei centrale de cogenerare în cadrul platformei industriale pe care o deținem în județul Sălaj. S-a ajuns astfel la o semnificativă optimizare a consumurilor și a costurilor energetice, centrala de cogenerare substituind 100 la sută consumul de gaz metan al arzătoarelor aferente uscătorului de blocuri ceramice şi aproximativ 60  la sută din consumul de energie electrică al fabricii. Și simultan, amprenta de carbon s-a redus cu 2.700 tone CO2/an, reprezentând echivalentul emisiilor anuale a 900 de case din Sălaj.
Vom reinvesti cea mai mare parte a profitului în ceea ce se va dovedi în curând un etalon în materie de producție industrială în condiții de eficiență energetică și energii regenerabile la standarde în acord cu strategia verde a UE. Este vorba despre o nouă fabrică destinată producției de elemente de placare pentru fațade, o investiție de peste 12 de milioane de euro pe care Cemacon a demarat-o anul trecut. Analizând datele financiare avem satisfacția constatării unei dublări a volumelor din producție în ultimii 5 ani și suntem încântați că piața materialelor de construcție este în continuă creștere, în ciuda multiplelor provocări cu care ne confruntăm la nivel național și internațional. Este un semnal pozitiv pentru economia românească și pentru cei dornici să investească și să se dezvolte sustenabil în plan local”, a declarat directorul companiei Cemacon, Daniel Șologon.

6 Thoughts to “Cemacon Zalău și-a mărit cifra de afaceri netă la aproape 60 de milioane de lei”

 1. […] Compania Cemacon și-a mărit cifra de afaceri netă în primul trimestru al acestui an la aproape 60 de milioane de lei, potrivit datelor publicate de producător. Compania va deschide o nouă fabrica, investiția fiind de 12 milioane de euro. Cemacon are peste 50 de ani de experiență în industria materialelor de construcții, este cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc şi liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania. Compania operează trei mari capacități de producție situate în județul Sălaj, două de cărămidă și una de buiandrugi și… Citeste mai mult […]

  1. Anonim

   Poluare imensa ! Zalaul este foarte poluat! Nimeni nu spune nimic de pericolul pe care il respira zalauanii.

 2. Anonim

  Poluare imensa ! Zalaul este foarte poluat! Nimeni nu spune nimic de pericolul pe care il respira zalauanii.

 3. Anonim

  În plus poluarea de la Michelin este una dintre cele mai grave. Informați oamenii, va rog.

 4. Anonim

  Deci cât va investi Cemacon în tehnologii non poluante si cănd nu vom mai simti fumul de la cemacon la 10.40 dimineata?

  1. ;)

   :)))Roua diminetii:))

Leave a Comment