Cei care vând mașini second-hand, obligați să își facă PFA

Românii care cumpără și vând mașini second-hand, în mod constant, sunt obligați să își înființeze PFA, potrivit legislației în vigoare. Prin urmare, aceștia trebuie să depună declarația unică, dar și să achite impozite pe venit. De asemenea, în cazul în care este necesar, românii care obțin venituri din această activitate independentă, sunt obligați să achite și contribuția pentru pensie (CAS), sănătate (CASS) și TVA, se arată în Codul Fiscal.

Prin urmare, vânzătorii de mașini la mâna a doua își vor declara veniturile provenite din activitatea în cauză, prin depunerea declarației unice sau formularul 212, așa cum este cunoscut.

M. S.

2 Thoughts to “Cei care vând mașini second-hand, obligați să își facă PFA”

  1. […] Românii care cumpără și vând mașini second-hand, în mod constant, sunt obligați să își înființeze PFA, potrivit legislației în vigoare. Prin urmare, aceștia trebuie să depună declarația unică, dar și să achite impozite pe venit. De asemenea, în cazul în care este necesar, românii care obțin venituri din această activitate independentă, sunt obligați să achite și contribuția pentru pensie (CAS), sănătate (CASS) și TVA, se arată în Codul Fiscal. Prin urmare, vânzătorii de mașini la mâna a doua își vor declara veniturile provenite din activitatea în cauză,   » Mai multe detalii […]

    1. Oana

      Ii târziu ptr astfel de măsuri! Cei ce au vândut și mai vând mașini s-au îmbogățit deja! Măsura e tardiva! Dar intr-o tara ca a moartea condusă de câcati la ce te poți aștepta!?

Leave a Comment