Cresc salariile funcționarilor din administrația publică

Prin OUG nr. 45/2023 s-a stabilit modificarea OUG 168, astfel încât pentru bugetarii din categoria „Administrație” să se aplice din 1 iunie 2023 nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022.

„Având în vedere constrângerile fiscal-bugetare din anul 2023, s-a optat într-o primă fază pentru stabilirea salariilor de bază prevăzute de lege la nivelul anului 2022 pentru personalul încadrat conform Anexei nr.VIII la Legea-cadru, deoarece categoriile de personal prevăzute în această anexă se regăsesc în toate domeniile de activitate bugetară, de exemplu TESA din sănătate și personalul nedidactic din învățământ. Prin urmare, de prevederile acestei ordonanțe de urgență a Guvernului beneficiază și celelalte domenii de activitate bugetară, având în vedere că personalul încadrat pe funcții comune, cât și pe cele din alte unități de subordonare centrală și locală, au salarizarea reglementată în această anexă. Măsura era necesară pentru evitarea apariției unor noi dezechilibre în sectorul bugetar, în contextul elaborării unei noi legi a salarizării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, act normativ care vizează eliminarea inechităților și instituirea unui sistem de stimulare a performanței”, prevede comunicatul de presă prin care ministerul a anunțat adoptarea măsurii.

M. S.

One Thought to “Cresc salariile funcționarilor din administrația publică”

  1. Jos pensiile speciale !

    Dacă tot PNRR e speranța atunci, lichidați pensiile speciale și vor fi bani căcălău de la UE și pt salariile profesorilor. De ce să ia un general care nu a cotizat niciun leuț la pensii o pensie de 10 ori mai mare ca a unui inginer care a cotizat peste 40 de ani la Fondul de Pensii ? Subsemnatul am un Stagiu de cotizare ca inginer de 47,5 ani și o pensie de 3500 lei . Scandalos !!

Leave a Comment