Ce bănci acordă credite fără carte de muncă?

În ziua de azi, piața muncii evoluează din ce în ce mai mult.Oamenii obțin venituri din tot mai multe surse, nu doar dintr-un loc de muncă stabil.

Când ne gândim la credite fără carte de muncă trebuie să luăm în considerare două aspecte: pe de o parte, un împrumut rapid fără carte de muncă face referire la acele persoane fără contract de muncă, dar care primesc în cont lunar minim 700 lei din diverse surse (ajutor social, chirii, alocații, burse,etc.), iar pe de altă parte, la persoane cu loc de muncă, dar fără carte de muncă (contracte pe perioade determinate).

Instituții care acordă împrumuturi fără carte de muncă

Mai jos puteți vedea o listă de bănci care acorda credite fara carte de munca:

  • BCR
  • ING
  • BRD
  • Banca Transilvania
  • Idea Bank
  • Raiffeisen
  • Libra Bank

Ce condiții trebuie respectate?

Una dintre principalele condiții ale oricărui împrumut, valabilă la toate instituțiile financiare bancare sau nebancare este ca persoana care solicită împrumutul să aibă vârsta de 18 ani împlinită, uneori se solicită ca aceasta să fie chiar de 21 de ani în funcție de instituție. De asemenea, se mai solicită clientului dovada veniturilor constante pe ultimele trei luni (suma minimă de 700 lei), sau veniturile pe ultimul an, dacă acestea nu sunt constante. Dacă ne referim la contracte pe perioade determinate, perioada creditului trebuie să corespundă cu cea a contractului, sau să fie mai mică.

Cum se obține un credit rapid la bancă?

În ziua de azi nu mai trebuie să prezentați contractul de muncă, adeverința de salariu sau chiar cartea de muncă pentru a obține un împrumut. Acest lucru se datorează în mare parte digitalizării bazelor de date și accesul băncilor la ele, totul fără a fi nevoie de hârtii fizice, care să justifice fiecare leu.

În cazul împrumuturilor solicitate de la instituțiile financiare bancare, pentru aprobarea lor ușor și rapid, fără a fi nevoie de prezentarea cărții de muncă există două tehnici des întâlnite. În principiu, băncile solicită situațiile financiare ale clienților online, de la ANAF, iar instituțiile financiare nebancare cer în mare parte o dovadă a veniturilor pe ultima lună.

Creditele rapide fără carte de muncă pot fi obținute doar de la bănci?

Nu, puteți opta pentru un credit ifn online. Partea bună este că instituțiile financiare nebancare au proceduri simplificate pentru acordarea de credite rapide, iar tot procesul are loc online. O astfel de instituție este și CreditPrime – https://creditprime.ro, iar un mare avantaj este că banii se pot obține în aceeași zi pe card, fără a fi nevoie de vreun drum la bancă. Este nevoie doar de o conexiune la internet, un formular care trebuie completat și o dovadă a venitului.
După cum se poate observa, nu mai este nevoie de carte de muncă pentru a putea beneficia de o ofertă de credit de nevoi personale. Desigur, acest lucru nu înseamnă că puteți obține creditul fără să aveți un leu în cont. Tot este nevoie de o dovadă de venit pentru a beneficia de împrumut.