Bani europeni pentru 49 de ferme de semi-subzistenţă din Ileanda

Un număr de 49 de contracte de finanţare privind înfiinţarea fermelor de semi-subzistenţă au fost semnate joi, la Ileanda. Este vorba de primele astfel de contracte finanţate de Asociaţia GAL Valea Somesului, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat preşedintele Asociaţiei GAL Valea Someşului, Ionuţ Ilieş. “Au fost semnate astăzi (ieri, n.r.) primele contracte de finanţare pentru Măsura 141 – Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă, finanţate de GAL Valea Someşului în cadrul Măsurii 41 – Implementarea strategiilor de dezvoltare locală, Submasura 411 – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier. Subliniem, astfel, prima contribuţie a parteneriatului public-privat la dezvoltarea durabilă a teritoriului rural în care Asociaţia îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Ionuţ Ilieş.
Potrivit sursei citate, fiecare din cei 49 de fermieri va primi, timp de 5 ani, câte 1.500 de euro anual, pentru a-şi întreţine şi a-şi dezvolta afacerea. Din suma acordată fermierilor, 20 la sută este asigurată din bugetul de stat, iar diferenţa de 80 de procente din fonduri europene.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole. Pentru a putea primi sprijin în cadrul Măsurii 141, solicitantul trebuie să întocmească un Plan de afaceri pentru o perioadă de 5 ani. După o perioadă de 3 ani de la acordarea sprijinului, se verifică respectarea cerinţelor minime din Planul de afaceri depus iniţial. Mai exact, solicitantul trebuie să demonstreze că faţă de situaţia iniţială a activităţii precizată în Planul de afaceri, dimensiunea economică exploataţiei agricole a crescut şi că producţia agricolă obţinută destinată comercializării înregistrează o creştere de 20 la sută.

Alte articole

One Thought to “Bani europeni pentru 49 de ferme de semi-subzistenţă din Ileanda”

  1. Anonim

    UN LUCRU FFF BUN FELICITARI LUI IONUT ILIES

Leave a Comment