Gina Gogean a găsit la Zalău talente în gimnastică

Peste 25 de fete cu vârste cuprinse între şase şi opt ani s-au prezentat la selecţia făcută marţi după-amiaza, în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, de către fosta campioană mondială, europeană şi vicecampioană olimpică la gimnastică, Gina Gogean

Multipla campioană mondială, europeană şi vicecampioană olimpică la gimnastică, Gina Gogean, a fost prezentă marţi după-amiaza, în premieră, la Zalău, scopul prezenţei sale fiind de a selecta tinere talente în sportul care a consacrat-o. 25 de fete cu vârste cuprinse între şase şi opt ani, însoţite de părinţi, au fost prezente în sala de sport a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, dintre care Gina Gogean împreună cu antrenorul Sorin Toltean au ales zece fete pentru selecţia finală.
„Le mulţumesc copiilor şi părinţilor care au venit la această preselecţie, dar şi celor care ne-au pus sala la dispoziţie şi au anunţat acest eveniment. Este un proiect naţional de selecţie pentru gimnastica artistică, în care sunt testaţi copii cu vârste cuprinse între şase şi opt ani. Am venit aici pentru a selecta nişte copii şi rămâne ca părinţii să decidă dacă vor veni cu ei în data de 31 mai, la selecţia finală de la Deva. Însă, vreau să le spun părinţilor că merită să facă un efort şă-şi aducă copiii la Deva, pentru a nu regreta mai târziu. Este un proiect prin care compania Petrom oferă nişte burse copiilor talentaţi, pentru a-şi vedea visul împlinit. Situaţia actuală a gimnasticii româneşti nu este prea bună, iar în ultima perioadă s-au îndreptat destul de puţini copii spre acest sport. Dorim să fim, din nou, acolo unde gimnastica românească a fost în anii ’90”, a precizat fosta campioană.
Selecţia a constat în câteva exerciţii din şcoala alergării, câteva procedee de gimnastică, dar şi un exerciţiu prin care s-a verificat viteza de reacţie.
Preselecţii cum a fost cea de la Zalău s-au organizat şi în judeţele Hunedoara, Cluj, Braşov, Bistriţa-Năsăud, Alba, Sibiu şi Maramureş, iar copiii aleşi au şansa de a participa la selecţia finală din data de 31 mai, programată la ora 10:30, la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” din Deva.
Campania „Relansarea Gimnasticii Româneşti” este un parteneriat public-privat între Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Gimnastică, pe de-o parte şi compania Petrom, de cealaltă parte.

One Thought to “Gina Gogean a găsit la Zalău talente în gimnastică”

  1. […] Via: Gina Gogean a găsit la Zalău talente în gimnastică […]

Leave a Comment