A fost semnat proiectul pentru reabilitarea drumului dintre Bogdana şi judeţul Cluj

Vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat, zilele trecute, contractele de finanțare pentru trei noi proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere de importanță regională, în valoare totală de peste 200 milioane de lei. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, proiectele au primit fonduri nerambursabile de aproape 199 milioane de lei, prin POR 2014-2020
Una dintre investiţii este în Sălaj şi vizează reabilitarea și modernizarea drumului județean 108A: limita județului Cluj — Bogdana, pe o lungime de 11,6 km. Fondurile au fost obținute de Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu comunele beneficiare ale proiectului. „Proiectul are ca beneficiari 7.436 de locuitori și se ridică la 52.999.840,15 lei, din care 51.633.336,36 reprezintă fonduri nerambursabile (alocări din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85 la sută din valoarea proiectului și partea de finanțare asigurată de la bugetul de stat)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.
Sectorul de drumul ce urmează să fie reabilitat şi modernizat traversează cătunul Poic şi localităţile Huta, Bogdana din comuna Buciumi. Drumul judeţean 108A face legătura între două drumuri naţionale/europene – DN 1F/E81, şi DN 1/E60 – reprezentând unica legătură a comunelor aflate pe traseul drumului (Buciumi, Agrij şi Românaşi), cu municipiul Zalău – reşedinţă de judeţ, respectiv cu drumurile europene şi naţionale din regiune.
Pe lângă reabilitarea drumului, va fi construită o pistă simplă pentru biciclete, de 2,6 km lungime, vor fi modernizate 3,14 km de trotuare şi şase staţii de transport public, vor fi amenajate peste 5 km de sanţuri betonate şi vor fi reabilitate ori înlocuite un pod şi 41 de podeţe.

Alte articole

One Thought to “A fost semnat proiectul pentru reabilitarea drumului dintre Bogdana şi judeţul Cluj”

  1. Bogdanean

    Mulțumim Andreea!Datorita ție v-om avea acest drum!Sper sa fii promovată ca cei din Bogdana sa te susțină sa devii primarul nostru!Mult succes!

Leave a Comment