„Ziua Zânelor” sărbătorită printr-un spectacol şi o lansare de carte

Sălăjenii sunt invitaţi sâmbătă, 13 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 17, acolo unde va avea loc a patra ediţie a evenimentului cultural „Ziua Zânelor”, ce sărbătoreşte 14 ani de existenţă a trupei „Nimfele Dace”.

În acest cadrul acestui eveniment, scriitoarea Ancuţa Mărieş îşi va lansa volumul intitulat „Ritual în versuri comentate”, în prezenţa lui Mircea Naidin, subsecretar de stat în Ministerul de Externe.
De numele Ancuţei Mărieş se leagă povestea Zȃnelor, o poveste începută în urmă cu 14 ani, cȃnd Roxanei Cȃmpean, instructor de dans la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, i-a fost prezentată scriitoarea Ancuța Mărieş, care dorea sa pună în scenă mitul ielelor. Ideea Ancuței a venit în ton cu noul proiect al Roxanei, care pȃnă atunci predase doar dans modern şi dans de majorete. A început, astfel, o colaborare fructuoasa şi o prietenie care durează, pentru că cele două, prin Nimfele Dace, au reuşit să ducă numele oraşului nostru şi al Castrului Roman de la Porolissum dincolo de hotarele țării.

În toţi aceştia ani, au fost pregătite peste 140 de „nimfe”, o parte dintre ele urmând să fie prezente la spectacolul de sâmbătă.

Alte articole

Leave a Comment