Zalăul, în sărbătoare la Chicago

Duminică, în parcul Schiller Park-Irving Park & Cumberland din Chicago, timp de câteva ore, s-a petrecut în stil românesc. Aproape o mie de zălăuani, şi nu numai, stabiliţi de ani buni în metropola americană, au sărbătorit „Zilele Zalăului”, după propria reţetă. Fasolea cu ciolan, savurată pe ritmurile melodiilor interpretate de cântăreaţa sălăjeancă de muzică populară, Rodica Pop Seling, a făcut parte din meniul ediţiei din acest an, alături de alte bunătăţi preparate la ceaun, precum gulaşul. Ajuns la cea de-a zecea ediţie, evenimentul din acest an a fost unul special. Organizatorii, un grup de tineri din Zalău, printre care se numără Mihai Lehene, Nicu Crăciun, Ovidiu Pop şi Ioana Savos, au invitat şi câţiva reprezentanţi ai Primăriei Zalău, dar şi artişti locali. Primii care au răspuns invitaţiei, ajungând înainte cu o săptămână în Chicago, au fost primarul Radu Căpâlnaşiu şi consilierul local, Rodica Pop Seling. Chiar înainte cu o zi de eveniment, a aterizat pe pământ american, pentru a le fi alături concitadinilor săi, şi actorul Cosmin Seleşi. Timp de câteva ore, zălăuanii au savurat mâncăruri tradiţionale, preparate sub supravegherea strictă a bucătarului şef, Ovidiu Pop, au participat la diferite întreceri sportive, au ascultat muzica „de-acasă”, având parte de multă distracţie şi voie bună.
Dorul de meleagurile natale i-a determinat pe zãlãuanii stabiliţi de ani buni în Chicago sã sãrbãtoreascã Zilele Zalăului în propriul stil. Ideea organizãrii unui eveniment similar cu cel care are loc în fiecare varã, la începutul lunii august, în urbea de la poalele Meseşului, s-a conturat în urmã cu zece ani. De atunci, în fiecare an, tot mai mulţi zălăuani, şi nu numai, se adună într-o poieniţă lângă Chicago, pentru a ciocni un pahar cu ocazia Zilelor Zalăului. În prezent, comunitatea din metropola americană numără aproape 2.000 de zălăuani.

Alte articole

6 Thoughts to “Zalăul, în sărbătoare la Chicago”

 1. Anonim

  Ce fete au zalauanii din Chicago, nu-i de mirare ca cei mai multi dintre ei curata wc-uri!!!

 2. Vasile T

  Mi-as dori sa-ti vad fata , Desteptule de ‘ Anonim ‘ , in primul rand daca ai o opinie, ar trebui sa ai si demnitatea de ati pune numele pe blog, iar daca nu cunosti persoanele si inprejurarile, nu vorbi fara tine !
  Stii care este diferenta dintre tine romanii din Chicago si unul ca si tine ?
  Daca trebuie sa curatam intradevar un WC, il facem foarte bine, si nu ne este frica sa muncim intr-un mod cinstit, pe cand tu ‘Anonimule’ , ori esti de o putoare iesita din comun, ori esti hot, iar de modul tau de exprimare, ce sa mai vorbesc , estede cea mai joasa calitate ! Rusine sa-ti fie nesimtitule si tuturor celor ca si tine , care din pacate sunt mult prea multi !
  Tu Anonimule si toti cei ca si tine ne-au facut sa plecam din Tara !

 3. Anonim

  Vasile T, var de-al lui Capilnasiu, ii un caz mai special, el spala wc-urile negrilor!!!

 4. moldovan d

  A munci,prin asta intelegand chiar si a spala WC-uri ,a imbalsama decedat sau a conduce o vidanja ca de altfel orice munca utila societatii nu numai ca nu e o rusineci ,e chiar o virtute Rusine este sa fii ca tine ANONIMULE care de barbat ce esti n-ai curajul sa iesi la suprafata Peste tine ar trebui trasa apa ca la un WC stiind ca gunoaiele ies la suprafata apei Afla de la mine ca majoritatea zalauanilor din Chicago au fost recrutati de autoritatile americane dintre studentii cei mai eminenti Ajunsi in USA toti si-au continuat studiile la adevarate universitati iar pentru a se intretine au muncit noaptea si in weekend Nu stiu sa fi spalat vreunul WC-uri dar daca a facut-o cinste lui Cert e ca azi toti sunt realizati atat profesional cat si material cum un GUNOI ca tine n-o sa fie EVER Spui ca cei din poza ua fete de spalat WCuri Sa-ti explic cine sunt: Ovidiu Pop a absolvit colegiul Kendal,cel mai tare colegiu de arta culinara din USA daca nu chiar din lume Cred ca aci tu ANONIMULE n-ai avea acces nici la …spalat WC ul institutiei Celalalt din poza e M Lehene e unul din cei mai tari informaticieni de la bursa americana si care castiga milioane dolari anual.Acesta detine peste 100 (una suta) spatii de locuit in Chicago Daca te-ar angaja sa …cureti WCurile la o parte din acestea ai fi iun om fericit Numai ca nu o sa ai niciodata aceasta sansa Pentru ca aici e nevoie de oameni de caracter si muncitori Iar tu ANONIMULE nu corespunzi asa ca ramai acasa si joaca …pacanele Si nu uita sa mai comentezi articole din presa ca,mai stii,poate devii primul ziarist ANOMIM al planetei si atunci poate se intereseaza chiar si americanii de tine

  1. alt moldovan

   Mai invata sa scrii!

 5. MARIA

  BRAVO! FELICITARI PENTRU VASILE SI MOLDOVAN. DACA AR FI MULTI CA VOI AM FI DEPARTE…

Leave a Comment