Vânzare „cu cântec” la concertul lui Tudor Gheorghe: Biletele s-au “epuizat” la câteva minute după ce au fost puse în vânzare

Scandal pe marginea spectacolului organizat de Primăria Zalău, ce îl are ca protagonist pe artistul Tudor Gheorghe. La doar câteva minute după ce miercuri presa a publicat anunțul postat chiar de municipalitate pe pagina oficială de Facebook, anunț în care zălăuanii erau invitați să cumpere bilete la acest spectacol, biletele erau deja epuizate după doar câteva minute din momentul punerii lor în vânzare, la casa de bilete a casei Municipale de Cultură Zalău. Mai mulți cetățeni ( o parte dintre ei s-a prezentat la sediul redacției imediat după ce biletele au fost puse în vânzare) ne-au spus că nu există bilete la vânzare și că au fost anunțați, sec, că acestea s-au epuizat. Nimeni nu știa cu exactitate cum a fost posibil ca, în doar câteva minute, biletele pentru acest spectacol ce se va desfășura în cea mai mare sală de spectacole din Zalău, s-au făcut nevăzute, deși oamenii s-au așezat la rând cu mult înainte de ora 12, oră la care s-a deschis casa de bilete.

Desigur, este imposibil să vinzi sute de bilete în câteva minute (acest lucru este posibil, evident, online, eventual) iar acest lucru a declanșat un val de suspiciuni, inclusiv pe pagina de Facebook a Primăriei Zalău.

„Biletele au fost distribuite pe sub mână lichelelor din primărie, un amic s-a prezentat la casa de bilete la 20 minute după asa zis punerea în vânzare luni ora 12.20 si nu se mai găseau bilete. Rușine paraziților din Primărie care se sug degeaba banul public”, a comentat un cetățean pe contul oficial de Facebook al Primăriei Zalău.

Un alt cetățean indignat a comentat la postarea Primăriei: “Sunteți niște nesimțiți. Va faceți spectacole private pe banii noștri.  Nu aveați cum sa vindeți toate biletele în 20 de minute. Rușine!” 

“Vă bateți joc de oameni. Pentru ce mai publicați acest afiș, îl mai trimiteți și la presă, vine lumea din județ la Zalău să cumpere bilete și când colo biletele erau suflate de membrii de partid încă dinainte să fie puse în vânzare. Mai și puneți oamenii pe drumuri degeaba. Chiar nu aveți pic de respect și de bun-simț?”, a adăugat un alt cetățean revoltat. Desigur, pentru Casa de Cultură și pentru organizatori, un spectacol care se joacă cu casa închisă este un motiv de bucurie, așa cum este și normal să fie. Dar, așa cum se practică și cum vedem pe la alți organizatori care vând bilete la concerte, Primăria Zalău, cea care îl aduce pe artist la Zalău, ar fi putut pune o limită de vânzare a acestor bilete, la opt, poate zece bilete pentru o persoană care cumpără, considerând că acesta cumpără bilete pentru familie și pentru câțiva prieteni apropiați. Însă, vânzarea în câteva minute a peste cinci sute de bilete, nu poate să însemne decât că doar câteva persoane au putut cumpăra toate biletele pentru acest concert. Directorul Casei de Cultură, Gabriela Hossu, ne-a spus că instituția nu poate interzice cuiva să cumpere câte bilete dorește. Acest lucru îl poate stabili, așa cum se întâmplă și la spectacole mai mari, doar organizatorul (vezi spectacolul Bon Jovi de la București în care limita maximă de bilete achiziționate de o persoană a fost stabilită la 8) dar și în cazul unor artiști români de succes..

“Noi nu avem ce să facem. Interesul nostru este să vindem toate biletele și nu putem interzice cuiva să cumpere câte bilete dorește. La magazine, dacă dorești 20 de articole, îți poate interzice cineva să le cumperi? Noi ne bucurăm că am vândut până la ultimul loc, orice a dorit să cumpere a putut veni la casa de bilete, faptul că biletele s-au epuizat în doar câteva minute înseamnă că spectacolul a fost dorit, iar pentru noi este un motiv de bucurie. Restul lucrurilor nu mai țin de noi a spus directorul Casei Municipale de Cultură, Gabriela Hossu.

Desigur, interesul este tocmai acesta, să vinzi toate biletele pentru un spectacol, dar oare organizatorul, dată fiind această situație și știind încă dinainte faptul că este vorba de un artist de succes, nu putea impune o limită maximă, 10, chiar 15 bilete (deși chiar și 15 bilete cumpărate de o singură persoană nu poate fi un lucru prea firesc), pentru a descuraja specula ulterioară – căci despre asta vorbim !?

Prin urmare, cei care au cumpărat câte 50 de bilete, fie pentru prieteni, rude, fie pentru a le vinde, așa cum avem deja informații că se întâmplă în mai multe locuri din Zalău, la prețuri chiar și de zece ori mai mari, rămân cu profitul, iar cei care s-au așezat la coadă sau au făcut un drum până la Zalău, în speranța că îl vor vedea pe Tudor Gheorghe, au făcut cale întoarsă, pentru că alții mai șmecheri decât ei au cumpărat bilete cu zecile. De specificat faptul că spectacolul se desfășoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău (biletele fiind vândute prin casieria Casei municipale de Cultură) Casa Sindicatelor având o capacitate de 552 de locuri, concertul susținut de Tudor Gheorghe la Zalău urmând să aibă loc în 11 noiembrie, de la ora 18. Așteptăm și punctul de vedere al Primăriei Zalău cu privire la această problemă.

Alte articole

11 Thoughts to “Vânzare „cu cântec” la concertul lui Tudor Gheorghe: Biletele s-au “epuizat” la câteva minute după ce au fost puse în vânzare”

 1. vorbele unui angajat de la primaria Zalau, nervos ca nu a apucat sa ia si el cateva bilete, sa faca si el un ban cinstit

  „Spectacol organizat de PSD, cu cantaret de suflet a PSD-ului (TG este unul din sustinatorii partidului Mama PSD), doar pentru membri PSD !!!
  Toate biletele pe zona centrala au fost „retinute” pentru membri PSD. Biletele nici nu au fost scoase la vandut, ele fiind direct „retinute” pentru unul dintre organizatori.
  La casa au fost mai putin de 100 de bilete, din care o buna parte au fost luate de cei inspirati sa mai faca un ciubuc.”

 2. Anonim

  daca incepe in timpul spectacolului sa-i laude pe astia de la PSD, la fel cum o facea in urama cu 2 ani, atunci nu merita sa mergi la spectacol.
  ultima data m-a scarbit cu ideile lui

 3. Anonim

  O sa fie sala plina de PSD_isti.Plata pen
  tru campanii electorale

 4. Anonim

  Presa are datoria sa mearga in sala si sa filmeze=pozeze cine sta pe locurile centrale din sala , pe toate randurile de scaune . Nu o sa aveti mari surprize dar este inacceptabil ca pe banii nostri sa organizeze spectacol doar pentru o mana de priveligiati . DACA O FI ASA < RUSINE MARE Dle CIUNT! Mizerie cat China in jurul dumneavoastra !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Dana

  Ipocrizie maxima.
  Nu pot sa cred ca ați publicat un asemenea articol.
  Dacă faci, de ce ? Dacă nu faci, de ce ?
  Lăsați politica, bucurați-va de muzica, de artist, de eveniment .
  Chiar nu mai puteți trai dacă nu politizati totul ?

 6. 10 lei pt bilet?

  cei 5000 de lei nacopera doar cheltuiala cu inchiriatul salii !
  restul este suportat de primaria Zalau !, adica de noi !

 7. Anonim

  Florine, prietene, la ora 11.55 mai erau spre vânzare cîteva bilete pe ultimul rând din sală. Când am întrebat cum de „s-au terminat” înainte de ora de vinzare, m-i s-a comunicat sec că vânzarea a început de dimineaţă.
  Păcat, oamenii de rând numai au loc de şleahta de oligarhi.

 8. xxxx

  nu se poate limita nr de bilete cica…dar la alte spectacole s-au putut limita…asa se intampla cand trebuie sa faci voia celor de sus ca sa ramai in joc…pacat ca nici macar la cultura nu mai ai acces fara pile!

 9. Trebuie undeva sa se afiseze si "protipendada" politica locala.

  Nu-i bai ca n-au minte sa priceapa cultura de doi lei. Dar da bine, mai defilezi cu o garderoba, mai pui de-o barfa. Lasand gluma la o parte ar trebui investigat modul in care unii au ajuns „sa fie mai presus” de altii. In locul lui TG as mai tine un spectacol.

 10. Anonim

  Nu va e rusine nesimtitule. Omul de rand nu mai are loc de voi ăștia din primărie cate ati primit zeci de bilete fiecare si de politicieni. Ce ti fu voi de voi in sala sa va lansați intre voi toalele si sclipicuiri cu care mergeți la soectacol. Primăria o instituție ingrată cu oameni intrati.Oribil.

 11. Anonim

  Cultura de zalau cate e zero

Leave a Comment