Festin culinar tradiţional în satul Marin

Sălăjeanca Patricia Toma continuă demersurile de promovare a satului natal, Marin, printr-un nou proiect, de această dată dedicat punerii în valoarea a gastronomiei locale. Evenimentul intitulat „Brunch – Zi cu gust la Marin” va avea loc sâmbătă, 3 noiembrie, în curtea Casei Tradiţionale din Marin, loc în care, în urmă cu trei ani, Patricia a reeditat nunta de acum aproape opt decenii, a străbunicilor ei.
Participarea la brunch este condiţionată de înscrierea prealabilă, dar şi de plata unei taxe de 50 de lei.

Câteva zeci de persoane şi-au arătat interesul de a lua parte la acest ospăţ şi de a savura produsele locale pregătite de către socăciţele din sat. Mămăligă cu ciulama de bureţi, sarmale cu păsat, razalăi, ludău copt, zamă de hribe, păsulă cu hospă sau cozonaci sunt doar câteva dintre delicatesele din meniu.

„Brunch – Zi cu gust la Marin” este un eveniment privat, mai mic decât cele pe care le-am organizat până acum. Ca în proiectele anterioare, îmi propun, pe lângă promovarea turistică a satului Marin şi a împrejurimilor, a portului, a tradiţiilor şi a gastronomiei locale, stimularea fermierilor şi a ţăranilor de a produce produse bio, dar şi să le arătăm sătenilor că lumea este interesată de viaţa de la ţară. Toate produsele din meniu vor fi cumpărate de la ţăranii de sat şi pregătite de socăciţele din Marin”, susţine Patricia Toma.
Potrivit spuselor sale, începând din primăvara anului viitor, evenimentele de acest fel vor avea o frecvenţă lunară.

Alte articole

One Thought to “Festin culinar tradiţional în satul Marin”

  1. anonim

    NU uitati OAIA LA GROAPA sunt curios ce gust are data trecuta a venit ploaia si nu am gustat-o.

Leave a Comment