Romanii apreciaza tot mai mult serviciile de reparatii pentru aparatura electronica

Nefiind o tara in care economia sa infloreasca de la an la an, Romania aduce in prim plan reactii dintre cele mai variate in privinta comportamentului cetatenilor sai. Nivelul de trai scazut, cunoscuta inventivitate a romanului dar si alte motive similare stau la baza unor decizii radicale care afecteaza pozitiv sau negativ anumite piete de produse comercializate pe teritoriul tarii noastre.

Daca ne raportam la piata de aparatura electronica, romanii nu mai obisnuiesc de foarte mult timp sa investeasca sume importante in produse noi. Ca o alternativa la un produs nou ce poate inlocui intr-un mod perfect un aparat electronic defectat, romanii investesc sume de bani scazute dar cu o inteligenta remarcabila in serviciile de reparatii. Concret, un studiu realizat la finalul anului trecut ne arata faptul ca 8 romani din 10 prefera sa apeleze la un serviciu de reparatii televizoare efectuat intr-un atelier de specialitate decat sa investeasca o suma relativ importanta intr-un produs nou.

Indiferent de calitatea unui aparat electrocasnic sau electronic, durata de viata ridicata sau gradul de uzura necontrolat vor atrage de la sine defectiuni in ceea ce priveste functionarea corecta a produselor respective. Cum sumele pe care romanii le aloca aparatelor electronice noi sunt tot mai mici, decizia de a repara produsele defectate in ateliere specializate nu mai mira pe nimeni. Operatiunile sunt mult mai ieftine decat costul de achizitie al unui produs nou, se primeste garatie similara cu cea oferita de magazinele care comercializeaza modelele noi iar procedurile sunt cat se poate de rapide.

Cele mai frecvente servicii de reparatii apelate de publicul din Romania

Reparatii televizoare – Televizoarele sunt costisitoare, mai ales daca va hotarati sa achizitionati un model de ultima generatie. Chiar daca aveti in clipa de fata un televizor de generatie mai veche sau un LCD, LED sau chiar SMART TV, trebuie sa stiti ca procedura de reparare nu este una deloc costisitoare si poate ajunge la un maxim de 20% din pretul de achizitie al modelului respectiv.

Reparatii monitoare – Un monitor este piesa de rezistenta dintr-un ansamblu de tip desktop iar daca sunteti posesorul unui singur ansamblu de acest gen, in mod cert ar trebui sa rezolvati o problema de natura functionala in cel mai scurt timp. A cumpara un model nou este o solutie mai scumpa, ca alternativa viabila fiindu-va recomandate procedurile de reparatii monitoare oferite de service-uri precum MMCB. Atat in Bucuresti cat si in alte orase din tara, repararea unui monitor este un serviciu uzual si foarte apreciat de catre cei care nu doresc sa cumpere un monitor nou sau au in plan economisirea unor anumite sume de bani.

Reparatii masini de spalat – Diferenta intre o masina de spalat noua si un model reparat poate fi chiar si de 1000 de lei. Problemele tehnice in cazul masinilor de spalat nu sunt intr-atat de dificil de reparat astfel incat sa fiti taxati peste masura. De regula, interventia unui specialist in reparatii masini de spalat are costuri cuprinse intre cativa zeci de lei si pana la 200 de lei, sume mult mai scazute decat o potentiala achizitie a unei masini de spalat noi.

Alte articole

Leave a Comment