ROCKSTADT EXTREME FEST – la ediţia a III-a

Oraşul braşovean Râşnov va fi gazda, în perioada 12-15 August 2015, a celei de-a treia ediţii a festivalului ROCKSTADT EXTREME FEST, unul dintre cele mai bine organizate, mai complexe stilistic şi mai bogate în oferte turistice festivaluri de metal care au loc în România. Pentru ediţia din acest an, organizatorii au programat concerte cu trupele: KATAKLYSM, ENSIFERUM, BIOHAZARD, MOONSPELL, ENSLAVED, AT THE GATES, COMBICHRIST, MARDUK, TAAKE, SUICIDAL ANGELS, NE OBLIVISCARIS, BE’LAKOR, MONUMENTS, KRISIUN, HARAKIRI FOR THE SKY, CARONTE, MINDTHREAT, VULTURE INDUSTRIES, TACIT FURY, DOWNFALL OF GAIA, JINJER, THEM FREQUENCIES, SEDNA, THE FADING, FLESHWORLD, ASEMIC, BLACKSHEEP, ROPEBURN, ARGUS MEGERE, PINHOLES, ROADKILLSODA, CLITGORE, HOLY MOTORS, THE THIRTEENTH SUN, SCARS OF A STORY, DIRTY SHIRT şi WHITE WALLS.

Asemenea anilor trecuţi, concertele vor avea loc pe două scene. Două dintre trupele internaţionale care vor fi prezente la festival, anume MOONSPELL şi VULTURE INDUSTRIES, vor prezenta concerte-concept (spectacole unice), iar WHITE WALLS vor filma primul lor DVD cu această ocazie. Elementul de noutate îl constituie faptul că, în timpul zilei, pe scena a doua a festivalului va avea loc DrumStage, un concept realizat de NoCity Studio în colaborare cu X-Lab Solutions, la care vor participa toboşarii Andrei Ilie (Days of Confusion), Sergio Ponti (DorDeDuh), Adrian Tăbăcaru (Taine), Teodor Ciobanu (Electric Fence), Alex Muşat (Awake), Teo Popp (Dark Fusion), Răzvan Ristea (Luna Amară), Alex Tarocco (Krepuskul), Adam Marko, Flavius Hosu (Phoenix), Chris Olsman (The Amsterdams), Septimiu Hărşan (Necrovile, The Thirteenth Sun, Code Red, Spectral, Aria Urbană şi Indian Fall), Marian Mihăilă (White Walls) şi Alex Hălmăgean (Qualia, Elder Entity). Pentru cei ce vor să participe activ la workshop/tutoriale, DrumStage pune la dispoziţie bilete cu acces special (meet and greet, full acces backstage DrumStage, drum time cu sau fără antrenor, participare activă la workshop, fie pe scenă fie în public) în valoare de 25 de lei.

Pe lângă latura muzicală, spectatorii prezenţi la festival vor avea posibilitatea de a vizita Castelul Bran, recent inauguratul Dino Parc din Râşnov, Peştera Valea Cetăţii din localitate, rezervaţia de urşi “LiBEARty”, Cetatea Râşnov, oraşul Braşov (aflat la doar 15 km) şi staţiunile montane din apropiere, astfel încât perioada şederii la Râşnov poate fără îndoială să constituie un concediu – mai puţin partea de odihnă aferentă acestuia.

Cei care vor să fie prezenti zi şi noapte la ROCKSTADT EXTREME FEST vor avea la dispoziţie o zonă de camping generoasă, dotată cu toate utilităţile necesare pentru o şedere plăcută, organizatorii asigurându-ne de faptul că vor fi oferite condiţii mult mai bune de campare şi de igienă în comparaţie cu cele de la primele două ediţii, pe acelaşi teren de fotbal situate în imediata apropiere a perimetrului festivalului. Din păcate, la ediţia din acest an serviciul de închiriere de corturi nu va mai fi disponibil. Preţul unui abonament pentru zona de camping este de 15 lei, abonament care asigura accesul în camping pe durata celor 4 zile de festival, şi va putea fi achiziţionat exclusiv de la casa de bilete aflată la intrarea principală a zonei de festival. Desigur, pentru cei cu respect de sine există şi varianta mai normală, a cazării în pensiuni, localitatea Râşnov fiind bogată în astfel de spaţii de cazare.

În acest moment, mai sunt disponibile abonamente cu acces general la preţul de 200 de lei, preţ care va fi menţinut şi pe durata festivalului, precum şi abonamente Meet And Greet la preţul de 300 de lei. ROCKSTADT EXTREME FEST nu încurajează vânzarea de bilete pe zile. Abonamentele pot fi achiziţionate de pe eventim.ro şi prin Reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti); myticket.ro şi din Reţeaua Magazinelor Diverta, Librăria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica şi Reţelele afiliate Myticket; bilete.ro şi din toate oficiile Poştei Române şi în Magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro. Abonamentele achiziţionate pot fi returnate doar în cazul anulării festivalului.

Programul pe zile şi pe ore al concertelor poate fi văzut în poza care însoţeşte acest articol. Pentru mai multe detalii şi update-uri, vă invit să accesaţi pagina de Facebook a festivalului.

Anul trecut, am fost în jur de 15 zălăuani la acest festival. Let’s make it bigger and better! Pentru că, la Rockstadt Extreme Fest, totul, absolut tot, \m/erită din plin.

Tudor Bolgar

 

Leave a Comment