Primăria Zalău ne invită în excursie

Primăria Municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, vă propune, sâmbătă, 25 februarie,  o excursie în împrejurimi, pe traseul Zalău – Bodia – Buciumi – Răstolț – Păușa – Ciumărna – Zalău, cu vizitarea următoarelor obiective turistice: Păstrăvăria Bretonilor – Bodia; Castrul Roman din Buciumi; Muzeul Etnografic din Răstolț; Grota cu statuia Sfintei Fecioare Maria – Biserica Greco-Catolică ,,Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” și Biserica de lemn „Sfântul Ierarh Nicolae” din Păușa; Muzeul, Casa Tradițională și Biserica din lemn „Sfinții Mihail și Gavril”, din Ciumărna. Fiecare obiectiv turistic va fi prezentat de o persoană din zonă, care îi cunoaște povestea.

„Acțiunea este organizată de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și este parte a proiectului << Circuitul Anotimpurilor >>, prin care ne propunem promovarea municipiului Zalău ca punct de plecare pe diferite trasee turistice din județ. Acest circuit îl organizăm pentru anotimpul iarna, urmând ca, în anotimpurile următoare, să mergem în zone care sunt cele mai frumoase în acea perioadă”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Costurile, care vor fi suportate individual de fiecare turist, sunt cele de transport, în valoare de 16 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 14 sau 33 de persoane (în funcție de numărul persoanelor înscrise, respectiv mijlocul de transport). Înscrierile se fac la Centrul de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 23 februarie.

În perioada următoare Primăria Zalău propune vizitarea unor obiective turistice din Municipiul Zalău –  „Turist la mine acasă!”

Program excursie: ora 10 – punct întâlnire Centru Național de Informare și Promovare Turistică Zalău (Clădirea Transilvania, latura de pe strada Gheorghe Doja); ora 10:45 – Vizită Păstrăvăria Bretonilor, Bodia ora 11:30 – Vizită Castrul Roman, Buciumi ora 12:10 – Vizită Muzeul Etnografic, Răstolț ora 13 – Vizitarea Grotei cu statuia Sfintei Fecioare Maria – Biserica Greco-Catolică ,,Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Păușa  ora 13:30 – Vizită Biserica de Lemn „Sf. Ierarh Nicolae”, Păușaora 14:10 – Vizită Muzeu și Casa Tradițională, Ciumărna ora 14:50 – Vizită Biserica din Lemn „Sf. Mihail și Gavril”, Ciumărna ora 15:15 – Întoarcere în Zalău.

 

 

 

 

2 Thoughts to “Primăria Zalău ne invită în excursie”

  1. eu

    si sa strigam jos johanis?

  2. Anonim

    Excursionistii sunt rugati sa aduca cu ei vin fiert,ceai cald,eventual antigel,ca sa poata supravietui acestei EXCURSII.

Leave a Comment