„Per pedes” pe limes & Brunch la Castrul Roman de la Porolissum

“Trăiește alături de noi experiențe inedite! Cu rucsacul în spate și un ghid care să ne îndrume pașii pe urmele istoriei locale, prin pădurea munților Meseș, pe limes-ul roman – granița Imperiului Roman, ajungem în locuri reprezentative pentru Zalău și județul Sălaj” .

Este vorba despre invitația Primăriei municipiului Zalău, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, la o excursie pe limes-ul roman, cu pornire din Zalău (din stația de autobuz, adiacentă Complexului Comercial „Silvania”), sâmbătă, 29 iunie, la ora 9 și întoarcere la ora 17. Această excursie se adresează amatorilor de drumeții pe munte, pasionaților de istorie și mâncare tradițională. Excursioniștii vor parcurge în jur de 5 kilometri, pe jos, până la Complexul Arheologic Porolissum, îndrumați de un ghid de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău. “După plimbarea pe jos prin pădure, respirând aer de munte și după un maraton de istorie, ne răsfățăm simțurile la un brunch organizat în colaborare cu pensiunea Casa Romană din Moigrad și producătorii locali.

Pentru a parcurge în condiții optime acest traseu, recomandăm purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții montane”, se mai arată în invitația centrului turistic Zalău.

Costurile, care vor fi suportate individual de către fiecare turist, sunt cele aferente brunch-ului, în valoare de 45 lei. Excursia va fi organizată pentru un grup de 20 de persoane. Înscrierile se fac la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău, situat în Clădirea Transilvania, Piața Iuliu Maniu nr. 4 – 6, zilnic, între orele 9 – 17, până în 27 iunie.

Leave a Comment