Obiectivele turistice ale Sălajului, vizitate de elevi din Republica Moldova

Un grup de 17 elevi merituoşi din raionul Ialoveni, Republica Moldova, însoţiţi de directorul Gimnaziului din Coscalia, prof. Galina Popescu, şi de prefectul raionului, prof. Daniela Nedelciuc, au vizitat Zalău, în perioada 2-3 august, în cadrul unei vacanţe de aproape două săptămâni petrecute în România.

Proiectul intitulat „Vacanţă de neuitat în România” şi derulat de Asociaţia „Victor Babeş” din Cluj-Napoca în colaborare cu Asociaţia „Lumină Silvană” din Zalău a oferit celor 17 tineri posibilitatea de a vizita cele mai frumoase obiective turistice şi nu numai din judeţele Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Maramureş şi Sălaj. În judeţul nostru, grupul din Republica Moldova au admirat Colegiul Naţional „Silvania”, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Biblioteca Judeţeană „I.S. Bădescu”, Catedrala Reformată din Zalău, Castrul roman de la Porolissum şi Grădina Botanică din Jibou.

De asemenea, graţie implicării Asociaţiei „Lumină Silvană”, prefectul de Ialoveni s-a întâlnit cu omologul său sălăjean, Florin Florian.

Printre participantii la acest proiect s-au numarat elevi ai Liceului „Andrei Vartic” din Ialoveni, ai Liceului Teoretic „Petre Ştefănucă” Ialoveni, ai Liceului Teoretic „Mihai Barca” Mileştii Mici şi ai Gimnaziului Coscalia din satul cu acelaşi nume.

Potrivit reprezentantului Asociaţiei „Lumină Silvană”, Claudiu Bîrsan, scopul proiectului a fost acela de a oferi unor elevi din Republica Moldova cu rezultate excepţionale la învăţătură o experienţă de neuitat pe plaiuri transilvane. Excursia nu a beneficiat de fonduri publice, fiind suportată exclusiv din fondurile şi sponsorizările membrilor asociaţi.

“Ne bucurăm că am reuşit să oferim unor elevi merituoşi această experienţă, cu atât mai mult cu cât nu au de fiecare dată ocazia de a vizita timp de două săptămâni Transilvania. Ne bucurăm cu atât mai mult cu cât am vrut ca acest proiect să se desfaşoare în Anul Centenarului. Privită prin această prismă, vizita elevilor basarabeni are valenţe simbolice. Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în acest demers”, a spus Bîrsan.

Alte articole

Leave a Comment