Maghiarii din Sălaj au sărbătorit cu muzică, dansuri şi concursuri gastronomice

Timp de patru zile, mai exact în intervalul 15-18 septembrie, maghiarii din Sălaj au sărbătorit cu prilejul „Festivalului minorităţilor naţionale şi al gastronomiei maghiare”.

Manifestarea a debutat cu un concert de muzică uşoară, găzduit joi, 15 septembrie, de Casa Municipală de Cultură din Zalău, şi a continuat vineri şi sâmbătă cu un spectacol de muzică şi dansuri populare, respectiv un spectacol de operetă.

Duminică, 18 septembrie, în ultima zi a evenimentului, maghiarii sălăjeni au petrecut în parcarea din spatele Primăriei, cu momente de dans popular, activităţi pentru copii, concursul “Bogracsos”, meşteşuguri populare, defilarea de sărbătoarea strugurilor, precum şi concerte de muzică uşoară.

„Zilele maghiarilor din Sălaj – Festivalului minorităţilor naţionale şi al gastronomiei maghiare ” a fost organizat de către Asociaţiile „Szilagysag” şi „Szilagy Tarsasag”, în parteneriat cu UDMR Sălaj, Fundația Communitas, Fundaţia Bethlen Gábor, Primăria Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Leave a Comment