Încă doi sălăjeni prinşi la volan fără permis de conducere

Doi sălăjeni s-au ales cu dosare penale după ce au avut nesăbuinţa de a urca la volan deşi nu aveau permis de conducere.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, vineri, 16 septembrie, în jurul orei 11, poliţiştii Postului de Poliţie Chieşd au oprit pentru control, un bărbat din localitate, care conducea autoturismul pe DC 2, constatând că acesta nu posedă permis de conducere.

În aceeaşi zi, la ora 18, un bărbat din comuna Sînmihaiu Almaşului a fost depistat de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău în timp ce conducea autoturimul, pe DJ 108 A, prin comuna Buciumi, fără a poseda permis de conducere.

“În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ne-au transmis oficialii IPJ Sălaj.

Cei doi se alătură celor 23 de persoane care au fost depistate de poliţiştii de la Rutieră de la începutul anului în timp ce conduceau autovehicule fără a poseda permis.

Conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte

Potrivit IPJ Sălaj, conducerea fără permis constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la cinci ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

De asemenea, prin nerespectarea prevederilor legale şi a regulilor de circulaţie, persoanele care comit o astfel de faptă pun în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Leave a Comment