Duminică, la Zalău, spectacolul bucatelor pregătite după reţete vechi de 100 de ani

O idee inedită, aparţinând membrilor grupului de pe facebook „Amintiri despre Zalău”, a prins viaţă şi va fi adusă duminică, 2 august în faţa zălăuanilor, ca o sărbătoare a măiestriei şi artei culinare tradiţionale, de peste un secol. Gurmanzi, pofticioşi sau poate doar curioşi, cu mic cu mare, toţi cei care vor să se delecteze cu un preparat făcut după o reţetă veche de peste o sută de ani, sunt aşteptaţi duminică la această sărbătoare deosebită. Preţiosul „Caiet de bucate” i-a fost dăruit maestrului Groza, de Iudith Kovacs, membru activ în cadrul grupului. Mircea Groza este cel care va veghea la prepararea fiecărui fel de mâncare tradiţională, cu pricepere şi pasiune, şi va aşeza fiecare ingredient la locul lui, după cum se găseşte în hrisovul de bucate dar şi în măiestria cu care Mircea Groza ştie să prepare mâncarea, ca nimeni altul. Zălăuanii, indiferent dacă fac parte sau nu din grupul de pe reţeaua de socializare, toţi cei care doresc să participe la acest eveniment inedit, sunt aşteptaţi duminică aşadar, în curtea Centrului pentru Cultură (fostul Centru Militar), după ieşirea de la biserică. Toate preparatele care vor umple de arome îmbietoare curtea Centrului de Cultură, vor avea lângă ele, aşa cum promite Mircea Groza, pâine de casă din belşug, pentru fiecare gurmand.

Totul este dăruit, cu drag, aşa că nu aduceţi bani cu voi, ci doar  voie-bună şi poftă de bunătăţi!

Alte articole

Leave a Comment