Doi sălăjeni s-au calificat în etapa următoare a emisiunii „Chefi la cuţite”

Doi sălăjeni s-au calificat, în urma ediţiei de luni, 27 februarie, în etapa următoare a show-ului culinar televizat „Chefi la cuţite”. Este vorba despre zălăuanul Adrian Szucs, 38 de ani, care a reuşit să-i impresioneze pe cei trei juraţi după ce a pregătit un preparat inedit, după o reţetă proprie.
„Crocodil a la Sălaj”, o combinaţie de carne de crocodil, sos de alge, porumb la grill, ardei iute şi baby ţipari livraţi tocmai din Spania, a încântat papilele gustative ale chef-ilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care au avut dificultăţi în a identifica ingredientele preparatului. „Este un preparat inedit”, a spus chef Cătălin, cel care a ghicit, într-un final, carnea de crocodil din farfurie. „Un prepart foarte, foarte interesant”, a precizat, la rândul său, chef Sorin, în timp ce chef Florin a subliniat că foarte rar s-a întâmplat ca toţi cei trei juraţi să acorde un cuţit pentru o inovaţie gastronomică.
Curajul şi inovaţia dovedite de Adrian i-au adus cele trei cuţite care îi asigură calificarea în etapa următoare a competiţiei televizate.
În vârstă de 38 de ani, Adrian Szucs se laudă cu o experienţă de zece ani în domeniul culinar, fiind, în prezent, coordonatorul a trei restaurante din judeţul Sălaj (“Paris” Zalău, “Glamour Jibou” şi “Curtea Veche” Jibou), precum şi proprietarul unui magazin de brânzeturi în Zalău.
Concurentul de la „Chefi la cuţite” este căsătorit şi are doi copii. Mărturiseşte că pe lângă bucătărie, este pasionat de muzică rock şi motoare.
La sfârşitul anului trecut, zălăuanul şi-a lansat “Meniul din casa ta”, o culegere de reţete numai bune pentru o masă rafinată servită musafirilor. “Volumul reuneşte 27 de reţete, unele proprii, altele adaptate, unele simple, altele mai complicate, împărţite în mai multe categorii: salate, supe, pui, porc, iepure, peşte, vită şi sos”, susţinea bucătarul-şef de la Restaurantul “Paris” din Zalău, precizând că volumul se doreşte o alternativă la preparatele clasice din bucătărie.
Un alt concurent sălăjean care i-a convins de chefi să îi dea „paşaportul” pentru nivelul următor al competiţiei transmise de Antena 1 este Claudia Bodea, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Cehu Silvaniei. Stabilită de zece ani în Austria, unde munceşte ca femeie de serviciu la un centru pentru persoane cu dizabilităţi, ea a aflat despre preselecţiile pentru această emisiune în timp ce era în vacanţă în România.
Pasionată de dulciuri, ea s-a prezentat în faţa chefilor Sorin, Florin şi Cătălin cu ciurigăi cu dulceaţă de căpşuni, un preparat tradiţional a cărui reţetă a învăţat-o de la bunica ei şi care i-a impresionat doar pe doi dintre juraţi. Chef Sorin Bontea a considerat că preparatul este prea simplu pentru pretenţiile show-ului, motiv pentru care nu i-a oferit mult râvnitul cuţit. „E prima oară când avem gogoşi în emisiune. Farfurie fparte simplăî, deloc lucrată, nu ai plating, nu ai combinaţie de gust, e doar o gogoşică, cu o dulceaţă de căpşuni”, i-a reproşat chef Florin. Cu toate acestea, el i-a oferit cuţitul. Mult mai încântat a părut chef Cătălin.
Dacă va câştiga acest sezon al „Chefi la cuţite”, Claudia este hotărâtă să-şi cumpere din premiul de 5.000 de euro, oale.

One Thought to “Doi sălăjeni s-au calificat în etapa următoare a emisiunii „Chefi la cuţite””

  1. Anonim

    felictari como pentru sustinerea celor doi concurenti

Leave a Comment