De la performantă sportivă, la performanță muzicală: Gușet – un nume care “răsare” din nou în Sălaj

De la politicieni, la sportivi, chiar până și artiști, Sălajul a dat multe nume de referință, de-a lungul timpului. Numele Gușet se numără printre marile nume în domeniul sportului, cu care județul nostru se mândrește, acesta având răsunet deopotrivă național și internațional.

Regretatul sălăjean Gheorghe Gușet, deținător a nu mai puțin de 16 titluri de campion balcanic la aruncarea greutății, a lăsat în urmă pe fiul său, George Gușet, care, la rându-i, a practicat același sport ca și părintele său. Deși a avut rezultate notabile în echipa națională de tineret, dar și la seniori, George a lăsat sportul pentru un domeniu cu totul și cu totul diferit – muzica Hip-Hop. Săptămâna trecută, acesta a reușit să-și lanseze în mediul online primul videoclip cu piesa “Am învățat”-https://www.youtube.com/watch?v=EVN69lNwN4o&feature=share.

Stabilit în Anglia, interpretul în vârstă de 30 de ani a ales ca o parte a videoclipului să fie filmată în Londra, iar altă parte în Zalău, orașul său de suflet. Pe parcursul filmărilor, George Gușet sau “BigG”, cum i se spune în lumea muzicală, a fost înconjurat de prieteni, astfel că, în acest proiect, au fost implicați încă doi zălăuani. Este vorba despre Adrian Rațiu – producător, editor montaj și regizor al videoclipului, și Sorin Breje – cameraman, cu experiență în mânuirea dronelor.

Contactat pentru interviu, George Guset/BigG, a fost încântat să ne ofere detalii, atât despre proiectul muzical, pe care îl derulează, cât și despre viața sa personală.

 

Reporter: George, în primul rând, țin să te felicit pentru realizarea ta. Sunt convinsă că nu te vei opri aici, fiindcă deții toate ingredientele necesare succesului, cel puțin pe plan național. Spune-mi, te rog, cum a debutat această dorință de te lansa în domeniul muzicii și de a realiza videoclipul?

BigG: Am început mai exact în 2005, apoi în timp, mi-am dat seama că sunt cu mult peste alții din România, care fac muzică de acest gen. Am stat ascuns, ca să zic așa… câțiva ani, visând la un videoclip, până într-o zi, când am vorbit cu prietenul meu, Adrian Rațiu, și i-am făcut cunoscute planurile mele. Apoi, pas cu pas, am produs piesa, am filmat videoclipul, pe care l-am lansat online.

 

Reporter: Ce anume a contribuit la inspirația ta pentru această piesă și ulterior, la subiectul imaginilor din videoclip?

BigG: Pot spune că m-au inspirat evenimentele petrecute în viața mea, dar și evenimentele social-politice, petrecute recent în România. Sunt convins că foarte mulți se regăsesc în versurile mele.

 

Reporter: Cine te susține din familie? Din acest proiect face parte  vreun membru?

BigG: Sunt susținut de întreaga familie, însă proiectele mele muzicale sunt gândite și produse doar de mine.

 

Reporter: Ai întâmpinat greutăți, care să te împingă spre muzica socială, gen Hip- Hop?

BigG: Greutăți… Fiecare a întâmpinat greutăți în viață, mai mult sau mai puțin dureroase. Da, am întâmpinat destule și eu. Probabil, într-o zi le voi și așterne pe foaie.

 

Reporter: Ești “fiul tatălui tău”, Gheorghe Gușet, unul dintre cei mai mari sportivi ai României. Dumnezeu să-l odihnească-n pace… Ai considerat vreodată că existența ta ar fi fost umbrită de uriașul – la propriu și la figurat – Gheorghe Gușet?

BigG: Într-adevăr, a fost cel mai mare aruncător de greutăți, al tuturor timpurilor, din România. Însă niciodată nu am simțit că sunt în umbra lui. Sunt chiar mândru de tatăl meu și voi fi întotdeauna.

 

Reporter: Ce părere avea tatăl tău despre pasiunea pe care o ai, de a face muzică?

BigG: El mereu mi-a spus să merg mai departe, chiar dacă făceam și sport în acelast timp, dar probabil că n-am luat-o eu prea în serios la momentul respectiv.

 

Reporter: Revin la piesa ta. Cine este vocea feminină, de la refren?

BigG: Vocea feminină este o prietenă de-a mea. Ne știm de mult timp, am mai colaborat și acum 7 ani, dar după cum am spus, am stat ascunși, așteptând momentul potrivit să ieșim la suprafață.

 

Reporter: Ce va fi de acum înainte?

BigG: Proiectul este în lucru deocamdată. Piesa aceasta reprezintă doar începutul a ceea ce va urma să se întâmple. În ultimul timp, muzica Hip-Hop din România nu mai sună a Hip-Hop, ci mai degrabă a Pop, fapt deranjant pentru cunoscători.

 

Reporter: Care este punctul forte al vieții tale, cu ce te mândrești?

BigG: Mă mândresc cu faptul că am o familie frumoasă și numeroasă. Am un băiețel, care va împlini 5 ani, iar “pe drum” avem gemeni… apariție nouă cât de curând.

 

Reporter: V-ați stabilit domiciliul permanent în Anglia?

BigG: Nu, nu ne-am mutat definitiv, anul acesta ne întoarcem de tot acasă. Nu ne place aici. Mult mai frumos este acasă. Chiar dacă suntem în urmă cu multe, țara noastră înseamnă acasă.

 

Reporter: Ce le transmiți sălăjenilor tăi, oamenilor care te susțin?

BigG: Să fie pregătiți pentru ce urmează… și le mulțumesc pentru suporul primit. Promit ca în curând să fie mulți ascultători.

 

Reporter: Îți mulțumesc pentru timpul tău și amabilitatea de a-mi acorda acest interviu.

BigG: Oricând, cu mare drag, pentru acest ziar. Mulțumesc și eu.

 

BigG nu este acel “baiat rău”, al muzicii. Statura masivă a fostului aruncător de greutăți ascunde o fire pașnică, un om deosebit, cu mult bun simț. Pe lângă sport și muzică, George Guset este un soț și un tată devotat. Am avut plăcerea de a-i cunoaște într-o conjunctură fericită, acum câțiva ani, ocazie cu care am constatat grija și dragostea față de băiețelul său, de altfel și atenția deosebită acordată frumoasei sale soții.

A consemnat Florina Man

Leave a Comment