Primăria Zalău transformă un punct termic în Centru de zi pentru seniori

Un Proiect de hotărâre ce vizează transformarea unui punct termic din Zalău în Centru pentru servicii sociale acordate vârstnicilor, se va afla pe masa consilierilor locali zălăuani în ședința de mâine a Consiliului local Zalău. Astfel, clădirea nefolosită, aflată în stare de degradare, care adăpostea cândva un punct termic, va intra în reabilitare, având această nouă destinație, așa cum se dorește, de altfel, cu toate aceste clădiri de pe raza municipiului Zalău. Scopul cuprins în Proiect este înființarea și dezvoltarea de servicii sociale adecvate nevoilor pentru un număr de aproximativ 160 de persoane vârstnice, din Zalău. Aceste persoane vor putea beneficia de un pachet de servicii integrate, ce vizează sporirea protecției sociale și îmbunătățirea calității vieții în ceea ce privește această categorie, una dintre cele mai neglijate de autorități.
Direcția de Asistență Socială Zalău se va ocupa de managementul proiectului, denumit Centrul de zi „A doua familie”. Spațiul va avea o suprafață de 100 metri pătrați situat pe fiind vorba de clădirea fostului Punct termic 9 situat în vecinătatea Adăpostului de Noapte.
Bugetul total estimat al proiectului este de 1.605.330 lei, din care 871.799 reprezintă bugetul alocat Crucii Roșii Sălaj, iar 733.530 lei reprezintă bugetul alocat DAS Zalău. Contribuția proprie ce revine DAS Zalău este de doi la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, respectiv 14.670 lei, suma ce va fi asigurată din bugetul local. În Proiect se mai arată faptul că DAS Zalău va asigura sustenabilitatea serviciilor înființate pe o perioadă de cel puțin doi ani pe perioada implementării proiectului și minimum 6 luni după finalizarea a proiectului. 

Alte articole

One Thought to “Primăria Zalău transformă un punct termic în Centru de zi pentru seniori”

  1. Anonim

    Acolo vor sta şi ţâgani boschetari. pe banii românilor, se fac căşi pentru ţâgani ba, vor fi plătite şi 9 salarii !

Leave a Comment