Cum funcționează testările gratuite la jocuri

Testările gratuite (free trials) îți permit să experimentezi beneficiile de a avea un abonament înainte de a efectua o plată, la jocurile tale preferate.

Când te înregistrezi pentru o perioadă de testare gratuită, ești de acord cu un abonament, care se va activa odată ce perioada de încercare gratuită definită se încheie.

Poți continua automat ca jucător abonat, odată ce perioada de încercare gratuită este terminată, dacă ești mulțumit cu ce ai văzut în free trial.

Dacă nu dorești să te angajezi la un abonament, ar trebui să îți anulezi abonamentul înainte de încheierea perioadei de probă gratuită (free trial).

Platforma de jocuri Steam a introdus o nouă formulă de free trial – cea de 90 de minute. Primul joc care oferă acest nou mod de încercare gratuită este Dead Space. Aceasta permite ca jocul să fie jucat timp de până la 90 de minute fără niciun angajament de a face o achiziție. Chiar și după faci o achiziție, Steam îți oferă o rambursare completă dacă un titlu nu a fost jucat mai mult de două ore, în primele 14 zile.

Testarea gratuită nu trebuie confundată cu un alt model comun de atragere a clienților – Freemium. În modelul freemium, clientul primește produsul sau serviciul gratuit pentru o perioadă nedeterminată, dar cu alte limitări. Un bun exemplu de Freemium este atunci când cazinourile online oferă rotiri gratuite noilor utilizatori, pentru a-i determina să joace în mod regulat pe site-ul lor. Aceasta este o metodă foarte populară prin care acest tip de site-uri generează un trafic uriaș.

Hai să vedem împreună care sunt cele mai populare jocuri care oferă perioade de probă gratuite.

Mortal Shell

Mortal Shell este un RPG de acțiune profundă, care îți testează mintea și rezistența într-o lume distrusă. Pe măsură ce rămășițele omenirii se ofilesc și putrezesc, dușmanii apar dintre ruine.

În acest joc trebuie să găsești sanctele ascunse ale adepților devotați și îți afli adevăratul scop. Trebuie să mai descoperi rămășițele pierdute ale războinicilor învinși, să trezești niște Cochilii Mortale, să le ocupi trupurile și îți amplifici semnificativ skillurile în luptă.

Lupta este strategică și deliberată. Trebuie să-ți comiți sabia numai când se deschide o oportunitate.

Trebuie să mai îngropi temporar Cochilia Mortală în piatră, pentru a bloca atacurile sau să joci foarte agresiv și să folosești forma de piatră pentru a adăuga greutate loviturilor de sabie.

Diablo II

Diablo II a adăugat mai multă varietate de mediu și mai mulți monștri, clase mai diverse și o serie de elemente unice care au devenit sinonime cu franciza (cum ar fi pietre prețioase, rune, obiecte de decor etc.).

Ambele jocuri au stabilit semnele distinctive ale seriei: niveluri aleatorii, atacul necruțător al monștrilor și evenimentelor într-o lume mereu în schimbare, căutări unice, tone de obiecte și o poveste epică despre Cerurile Înalte, Iadurile Arzătoare și ființele umane nefericite și eroice prinse între ele.

Diablo III este moștenitorul acestei francize și a adăugat și mai multe elemente în joc pentru a continua să îți construiești viziunea în lumea Sanctuary.

În Diablo III, runele îți oferă un control fără precedent asupra abilităților și puterilor tale, schimbând tipurile de daune elementare, precizia și zona de efect; adăugând noi efecte impresionante, cum ar fi încetinirea și stupoarea.

Și Diablo II și Diablo III oferă perioade de încercare gratuită a jocului.

Amnesia: Renașterea

Acest joc este o aventură de groază la persoana întâi. Trebuie să îți descoperi trecutul și să supraviețuiești deșertului algerian.

Frica este dușmanul tău; stai calm pentru a nu ceda unei boli care te amenință pe tine și pe cei apropiați.

Trebuie să eviți întunericul, să te ascunzi de monștri și să rezolvi diverse puzzle-uri.

Modul Aventură este disponibil pentru o experiență mai puțin înfricoșătoare a jocului. Trebuie să explorezi mediile, să descoperi istoriile lor și să rezolvi cu succes puzzle-urile care îți stau în cale.

În acest joc este important să îți gestionezi cu atenție resursele limitate, atât fizice, cât și mentale.

Vei întâlni creaturi îngrozitoare și va trebui să apelezi la inteligență și la înțelegerea lumii jocului, pentru a scăpa de ele.

Intriga Amnesia Renașterea îl urmărește pe protagonistul amnezic, Tasi Trianon, în timp ce explorează deșertul algerian și alte locații, în timp ce, ca în jocurile anterioare, rezolvă diverse puzzle-uri, își menține sănătatea mintală și evită monștrii.

Acum că știi cum funcționează free trials și ce jocuri îți oferă această metodă de testare, este timpul să-ți activezi abonamentul pe o perioadă limitată și să descoperi care joc merită să investești timp și bani în el.

 

2 Thoughts to “Cum funcționează testările gratuite la jocuri”

  1. […] Testările gratuite (free trials) îți permit să experimentezi beneficiile de a avea un abonament înainte de a efectua o plată, la jocurile tale preferate. Când te înregistrezi pentru o perioadă de testare gratuită, ești de acord cu un abonament, care se va activa odată ce perioada de încercare gratuită definită se încheie. Poți continua automat ca jucător abonat, odată ce perioada de încercare gratuită este terminată, dacă ești mulțumit cu ce ai văzut în free trial. Dacă nu dorești să te angajezi la un abonament, ar trebui să îți anulezi… Citeste mai mult […]

  2. […] Testările gratuite (free trials) îți permit să experimentezi beneficiile de a avea un abonament înainte de a efectua o plată, la jocurile tale preferate. Când te înregistrezi pentru o perioadă de testare gratuită, ești de acord cu un abonament, care se va activa odată ce perioada de încercare gratuită definită se încheie. Poți continua automat ca jucător abonat, odată ce perioada de încercare gratuită este terminată, dacă ești mulțumit cu ce ai văzut în free trial. Dacă nu dorești să te angajezi la un abonament,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment