Crearea unui site pe un CMS – La ce sa fiti atenti atunci cand alegeti solutia potrivita

In vederea realizarii unui site, cele mai populare solutii sunt cele pe baza de CMS(Content Management System). Ca o paranteza, alegerea unui CMS se face in primul si in primul rand in functie de propriile cerinte sau de specificatiile hostingului pe care il detineti insa la fel de bine puteti sa va puneti problema invers.

Solutia la indemana oricui pentru a-si crea un site de prezentare folosind un CMS este reprezentata de colaborarea alaturi de o agentie de web design, astfel de companii avand deja un bagaj de cunostinte destul de solid pentru a va putea oferi un raport calitate/pret imbatabil. Totusi, chiar si atunci cand trebuie sa alegeti un asemenea serviciu, sunt cateva elemente pe care trebuie sa le dezbateti in profunzime inainte de a pune semnatura pe un contract.

Este un CMS suficient de sigur?

Majoritatea dintre ele sunt solutii cat se poate de sigure insa trebuie sa aveti informatii in acest sens. Se spune ca WordPress-ul este cel mai indicat manager de continut pentru a crea un site tocmai din aceasta privinta, platforma fiind dezvoltata in detaliu pentru a genera un confort din punct de vedere al securitatii.

De ce este importanta securitatea? Agentia de web design Webdesk Agency ne relateaza faptul ca nu putine au fost cazurile in care site-urile anumitor firme au fost devastate de virusi si aplicatii comprimitatoare. Nu doar continutul este pierdut in aceasta situatie dar si anumite date sensibile ale clientilor, drept pentru care securitatea unui site este elementara.

Module Ecommerce/Business

Da, un site de prezentare simplu poate ca nu are nevoie de module avansate pentru a afisa informatia vizitatorilor, insa ce veti face atunci cand doriti sa va dezvoltati? De exemplu, CMS-uri precum Joomla sau WordPress permit integrarea unor module prin care site-urile de prezentare se transforma in adevarate piete in care se pot comercializa anumite produse sau in care va puteti prezenta ofertele prin intermediul carora clientii pot achita facturile la produse si servicii exclusiv online.

De ce v-ati transforma site-ul intr-unul mai complex? Pentru ca este simplu, practic si puteti economisi destul de multi bani. O agentie cu experienta are intotdeauna capacitatea de a face diferenta intre un site de prezentare standard si un magazin online, insa la fel de bine va poate transforma intregul business intr-o afacere mai mult decat profitabila, cu posibilitatea de a castiga mult mai rapid o buna parte a clientilor.

O utilizare si o administrare cat mai eficienta

Presupunand ca site-ul a fost finalizat si ca ati primit deja proiectul in stadiul final din partea firmei de web design alaturi de care ati colaborat, urmeaza o alta etapa importanta: administrarea. Majoritatea specialistilor sunt de parere ca un site de prezentare trebuie administrat de o persoana delegata de catre compania care detine proiectul, drept pentru care partea administrativa trebuie sa fie cat mai clara, cat mai logica si cat mai simpla.

La ce se rezuma utilizarea? Trebuie sa ne punem in locul vizitatorilor nostri si sa ne intrebam daca nu cumva informatia nu este structurata corect sau mai rau de atat, nu este afisata intr-un mod corespunzator. Un CMS performant nu ar trebui sa aiba o astfel de problema, asta pentru ca se presupune ca ati ales un script de calitate, fara cusur. WordPress sau orice alt CMS performant detine aceasta caracteristica, a unei utilizari eficiente indiferent de locatie, device sau conexiune la internet.

Alte articole

Leave a Comment