Concediul de vară, la mare sau munte?

Unde? Cum? Câte zile? Câteva din întrebările pe care măcar o dată le-ai avut în minte atunci când ai început să îți faci planuri de vacanță. Dincolo se factorii financiari care influențează răspunsurile, fără îndoială, cea mai importantă decizie este cu cine vei merge, întrucât calitatea timpului este dată și de persoana cu care îl petreci. Înconjoară-te cu oameni dragi ție și cu siguranță vei petrece câteva zile de vis. Dacă stai pe gânduri și nu stii ce să alegi, poți împărți timpul alocat în mod egal pentru a te bucura de ambele variante sau să faci o listă cu argumente pro și contra.

La mare

Perfect pentru relaxare și plimbări lungi pe plajă, litoralul poate fi o destinație de care cu greu o să vrei să te desparți. Valurile mării, bronzul sunt câteva dintre motivele pentru care nu ar trebui să spui nu. Pregătește-te din timp și comandă-ți de pe Fashion Days câteva rânduri de haine subțiri precum pantaloni scurți, tricouri, cămăși lejere, slip sau short de baie și crează-ți momente de neuitat. Alege culori deschise și materiale cât mai naturale, pentru a te proteja de razele soarelui și a păstra corpul la o temperatură suportabilă. Daca nu îți place aglomerația, poți opta pentru zonele mai puțin populate, chiar sălbatice. Ține cont că e posibil să nu ai condițiile unei plaje amenajate, însă liniștea și priveliștea cu siguranță vor compensa.

La munte

Iubitorii de natură și drumeții au posibilitatea să își încarce bateriile bucurându-se de ceea ce oferă zona montană. Aerul curat, liniștea și căldura mai puțin înăbușitoare sunt o mică parte din bucuriile unei escapade de acest gen. Încearcă să te plimbi pe trasee marcate, astfel încât să nu riști să te accidentezi sau să te întâlnești cu animale sălbatice. Nu uita să îți pui în bagaj haine variate, deoarece seara s-ar putea ca temperatura să scadă. Nici cele impermeabile nu ar trebui să îți lipsească, avand în vedere ca vremea este mult mai instabilă în aceste zone. De asemenea, încălțările ar trebui să fie special dedicate activității pe care vrei să o desfășori. Sunt anumite branduri care confecționează ghete cu talpă anti-alunecare și care au anumite tehnologii care nu permit piciorului să transpire, evitând astfel alunecarea lui. Ia-ți la tine și un rucsac în care să îți pui o sticlă cu apă, un tricou de schimb și chiar ceva de mâncare care să nu fie perisabil. Pentru o bună orientare, un smartwatch ar fi soluția potrivită pentru a evita să stai cu telefonul în mână și să te dezechilibrezi. Funcțiile precum busola și apel de urgență sunt necesare pentru momentele în care te pierzi de grup sau întâmpini o problemă.