Acțiune comună a polițiștilor din Sălaj

În Jibou și la nivelul comunelor din apropiere, în data de 15 iunie, s-a desfășurat o acțiune comună de amploare a polițiștilor. Scopul a fost prevenirea și combaterea delictelor silvice, siguranța traficului rutier și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. La acestă acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Jibou. Acestora li s-au alăturat polițiștii Serviciului Rutier și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. La acțiune s-au alăturat și reprezentanți ai Registrului Auto Român Sălaj. Împreună, aceștia au desfășurat pe raza de competență a orașului Jibou și a comunelor arondate, o acțiune comună prin care s-a avut în vedere prevenirea și combaterea delictelor din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Totodată, s-au întreprins și acțiuni care au vizat siguranța traficului rutier, menținerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităților locale, prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.

În urma acestei acțiuni de amploare au fost legitimate 166 de persoane, au fost controlate 89 de autovehicule,  82 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și DrugTest. Totodată, 51 de societăți comerciale au fost controlate, cu această ocazie polițiștii verificând șase agenți de pază.

În urma neregulilor constatate pe teren, polițiștii au emis sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 61.485 de lei (patru pentru transportul de material lemnos, două pentru serviciul de pază, trei pentru neutilizarea caselor de marcat electronice, o sancțiune s-a emis pentru transportul neautorizat de persoane și 69 de sancțiuni contravenționale s-au emis pentru alte abateri). De asemenea, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și au retras din circulație un set de plăcuțe de înmatriculare.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii au constatat și patru infracțiuni (pentru executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea, furt de energie electrică, transportul materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi fără documente specifice și fals intelectual). Aceștia au identificat și doi autori de infracțiuni în dosare penale, rămase inițial cu autori necunoscuți. Polițiștii au mai confiscat faptic și valoric peste 30 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 7.050 de lei. Totodată, ei au ridicat, în vederea confiscării, suma de 751 de lei cu titlu de numerar nefiscalizat.

2 Thoughts to “Acțiune comună a polițiștilor din Sălaj”

  1. […] În Jibou și la nivelul comunelor din apropiere, în data de 15 iunie, s-a desfășurat o acțiune comună de amploare a polițiștilor. Scopul a fost prevenirea și combaterea delictelor silvice, siguranța traficului rutier și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. La acestă acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și cei ai Poliției Jibou. Acestora li s-au alăturat polițiștii Serviciului Rutier și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj. La acțiune s-au alăturat și reprezentanți ai Registrului Auto… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Penibil si jenibil.Nu asta ar trebui sa faca in fiecare zi ?

Leave a Comment