Cerceii din argint – cele mai feminine accesorii

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a simțit nevoia să-și etaleze obiectele de podoabă, considerându-le atuuri importante în fața semenilor. Așadar, purtarea celor mai frumoase accesorii constituie o formă de manifestare a personalității prezentă la toate civilizațiile. Cerceii din argint, alături de brățări și inele, se numără printre cele mai populare bijuterii de-a lungul timpului.

Argintul, unul dintre cele mai nobile metale

Considerat dintotdeauna un metal prețios, argintul rămâne unul dintre cele mai apreciate materiale datorită abilității extraordinare de a fi modelat și utilizat la confecționarea diferitelor bijuterii.

De altfel, argintul nu se oxidează în aer și poate rezista cu succes la acțiunea majorității substanțelor chimice ceea ce îl încadrează cu succes în categoria metalelor nobile. Acesta ocupă adesea locul doi, după aur în topul preferințelor oamenilor în materie de bijuterii.

De fapt, în aproape toate zăcămintele aurifere, ceea ce numim aur constituie în realitate un aliaj de aur și argint numit electrum. Argintul este mult mai maleabil decât cuprul și mai dur decât aurul și are cea mai mare conductibilitate electrică și calorică. Argintul are un luciu metalic și o culoare albă argintie cu strălucire caracteristică.

Încă din Antichitate, regii și faraonii purtau adesea felurite bijuterii din argint sau din aur – incrustate cu pietre prețioase. Printre cele mai întâlnite modele, se aflau cerceii din argint cu pietre care puteau fi modelați în diferite forme.

Cercei din argint online

La ora actuală, în online există o sumedenie de articole confecționate din argint din care poți alege bijuterii la prețuri diferite pentru a-ți completa colecția. Odată cu apariția eCommerce-ului, s-a dezvoltat și aria magazinelor online care comercializează bijuterii. Unul dintre cele mai apreciate magazine de specialitate este Ariki Bijoux datorită calității superioare și a varietății de accesorii. Aici poți găsi brățări, inele, cercei din argint sau cercei cu pietre – modele unice în România.

O pereche de cercei din argint online te poate scoate din încurcătură chiar și atunci când ai de făcut un cadou unei femei speciale din viața ta. În plus, mai beneficiezi și de avantajul economiei de timp, lucru care nu e de ignorat, mai ales în ziua de astăzi când știm cât de important și de prețios este timpul.

În ultimii ani, se observă o evoluție extraordinară a bijuteriilor mai ales în materie de design, astfel se dezvoltă tematicile botanice – frunze, flori și fructe apar în compoziția vizuală a bijuteriilor.

În Grecia antică, cerceii confecționați din argint erau sofisticați și extrem de rafinați și exista o diversitate a formelor. În general, cerceii erau atât de masivi, încât urechea susținea greutatea lor prin intermediul unor diademe care se sprijineau pe partea superioară a urechii.

Conform unei credințe din vechime, cei care poartă bijuterii din argint, beneficiază de mai mult echilibru emoțional și sunt mult mai calmi. În online, există mai multe modele care pot fi potrivite pentru orice stil vestimentar, la prețuri accesibile.

La Ariki Bijoux, fiecare bijuterie cu suflet spune o poveste, așadar dacă dorești să achiziționezi accesorii deosebite care să-ți definească stilul, accesează website-ul magazinului online.

(P)

Leave a Comment