Antalya, Bodrum si Kusadasi – destinatiile de top ale rivierei turcesti

Infrastructura turistica a Turciei este una deosebit de permisiva, majoritatea persoanelor ajungand in peisajele acestei tari fie pentru variatele evenimente culturale pe care le gazduieste, fie pentru un sejur de relaxare in regim all inclusive, fie pentru o calatorie in scop business. Dintre toate acestea, excursiile pe litoralul turcesc raman cele mai solicitate de catre publicului autohton, mai ales pentru ca statiunile populare ale acestei tari sunt imbibate cu spatii moderne de cazare – hoteluri, resort-uri sau vile, oferind totodata numeroase posibilitati de divertisment turistilor. Conform studiilor de profil, Bodrum, Antalya si Kusadasi ilustreaza cele mai cautate statiuni de catre romani, mai ales daca acestia vizeaza oferte Turcia accesibile, antrenante si pline de exuberanta.

Antalya ocupa in continuare prima pozitie a acestui top, fiind o sectiune a rivierei turcesti ce primeste anual vizita unui procentaj impresionant de turisti. Fluxul este unul divizat, turistii provenind din toate colturile lumii. Interesant este faptul ca aproximativ 35 % din turistii care ajung in Turcia aleg sa isi petreaca nu mai putin de doua – trei zile si in acesta statiune spectaculoasa, unde au oportunitatea de a se bucura de plaje precum Alanya, Kundu sau Lara.

Configuratia apei este una speciala pentru familiile numeroase, intrarea in valurile spumoase fiind una lina, in ritm crescendo. Astfel, micutii se pot bucura de valurile cristaline si de nisipurile fine ale plajelor locale, fara a ridica probleme majore parintilor care trebuie sa ii supravegheze constant. In Antalya posibilitatile de entertainment sunt dintre cele mai felurite, un exemplu elocvent fiind reprezentat de vizitarea parcului national Beydaglari – locasul in care turistii se pot angrena in activitati cu specific montan.

Ocupanta celei de-a doua pozitii – statiunea Kusadasi atrage anual aproximativ jumatate de milion de turisti. De ce este Kusadasi un magnet pentru cei care aleg Turcia drept destinatie de vacanta? Raspunsurile sunt dintre cele mai variate si aduc in prim plan fie tarifele ceva mai rezonabile in comparatie cu tarmurile Antalyei, parcurile acvatice „Adaland” si „Aqua Fantasy” care au fost recent ridicate in statiunea Kusadasi, dar si vibratia peisajului nocturn – ea fiind o statiune potrivita pentru tinerii aflati in cautarea distractiei. Turistii din Romania se lasa captivati in mrejele statiunii Kusadasi deoarece drumul pana acolo este unul facil, iar spatiile de cazare infatiseaza preturi pentru fiecare buzunar in parte.

Spre finalul topului remarcam statiunea Bodrum – ale carei origini istorice o plaseaza sub denumirea emblematica de „Halikarnas”. Turistii care aleg Bordum drept destinatie de vacanta sunt pasionati de sejururile mai putin aglomerate, apretate de o nota boema. Fie ca mizeaza pentru golful Bitez sau pentru excentrica Torba, turistii stiu ca statiunea Bodrum de pe riviera turceasca intruchipeaza o destinatie de vacanta pe care o vor parasi cu un bogat bagaj de suveniruri si amintiri placute. Serviciile de calitate, hotelurile si resort-urile luxuriante, dar si versatilitatea peisagistica si istorica intruchipeaza doar trei motive pentru care Bodrum ocupa, in continuare, un statut privilegiat in sufletul publiculi autohton.

Alte articole

Leave a Comment