Sera de la Citadin – “fabrica” de flori pentru Zalău

Municipiul Zalău rămâne, cu toate eforturile vizibile pe care cei aleși le-au făcut în ultimii trei ani, un municipiu reședință de județ care mai are multe de învățat de la celelalte județe din regiune, din multe puncte de vedere. Deși în acest an, pentru prima dată, municipalitatea a decis să taie din bugetul de funcționare, crescând în acest fel sumele destinate dezvoltării, rezultatele vin greu și în număr destul de mic. Totuși, pe lângă investițiile ce nu pot fi contestate, există și oameni care au idei bune c e pot fi puse în practică fără mare cheltuială, pentru că banii din buget, așa cum se numesc în mod oficial, sunt banii noștri.

Sunt banii fiecărui zălăuan. Unul dintre aceste lucruri care nu au cum să nu surprindă plăcut este ideea ca municipiul să aibă propria seră pentru plantele ce urmează a fi plantate în municipiu. Micii arbuști, brazii, plantele, de la petunii la mușcate, trandafiri și cale, toate reprezintă o cheltuială mare pentru noi, atunci când aceste plante sunt achiziționate de la diverse societăți comerciale. Sera de la Citadin arată așa cum puteți observa în fotografii, iar acest lucru dovedește nu doar bune intenții și dorință de a economisi ban public ci și pricepere în acest domeniu. Sera de la Citadin, amenajată cu sume mici dar cu multă însuflețire de cei care lucrează acolo, oferă Zalăului peste 150.000 de răsaduri, dar și plante care au ajuns la înflorire, toate gata să își ocupe locul pe spațiile verzi din municipiu, în parcuri, pe lei, pe marginea trotuarelor din centru.

Aici sunt sădite și cresc nu doar clasicele plante, multe dintre ele perene, care există în majoritatea orașelor – mușcate, panseluțe, trandafiri, ci și specii de plante ceva mai deosebite, cum ar fi begoniile, calele, ienuperii, toate cu un farmec aparte. Toate aceste pante și cele care vor crește în locul lor după ce acestea vor fi fost plantate, vor ajunge sub ochii zălăuanilor prin efortul lucrătorilor de la Citadin. Iar faptul că nu mai plătim sume uriașe pentru a achiziționa aceste plante reprezintă nu doar o economie substanțială pentru noi, cât mai ales satisfacția că suntem în stare să ne înfrumusețăm orașul, atât cât poate fi înfrumusețat Zalăul, cu ceea ce producem și noi.

Poate în acest fel vor ști să apreciem mai mult, să îngrijim mai mult ceea ce avem, pentru că orice investiție, cât de mică, reprezintă de fapt tot munca noastră, sunt mereu banii noștri la mijloc, iar acest lucru trebuie să conștientizat mereu. În aceste zile, covoarele de flori crescute în sera de la Citadin vor ajunge, rând pe rând, pe străzi, în parcuri, pe alei, în rondouri și scuaruri iar între timp în seră alte plante vor fi plantate pentru a se asigura un ciclu firesc, care să ne ofere și în anii următori aceste minunate flori.

Alte articole

4 Thoughts to “Sera de la Citadin – “fabrica” de flori pentru Zalău”

 1. Anonim

  VRAJEALA DE CE NU SCRIETI NU SCRIETI DE ANGAJARILE FICTIVE DE LA CITADIN?

  1. Anonim

   Ce e vrajeala? Ca nu inteleg comentariul dumitale. Asa paranoici am devenit unii, ca nu mai putem vedea nimic din putinele lucruri bune care se fac? E minunata aceasta sera, teebuie sa fii dus cu capul sa spui altceva… Felicitari celor care muncesc acolo. ?❤??

   1. Anonim

    Bine zis, 9:51! Fara nici o discutie orasul acesta a inceput sa se schimbe vizibil in ultimii ani…..asa ca felicitari d-nule Ciunt si nu va lasati!
    Apropo: nu sunt psd-ist, dar cine neaga aceste fapte, ori e ipocrit, ori e orb!

 2. Anonim

  Felicitări!

Leave a Comment