Șantier în zona Spitalului Județean de Urgență. Se amenajează o parcare și un spațiu de agrement

La 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul deschis pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău a depășit ușor graficul propus de execuție a lucrărilor, acestea aflându-se la 20 la sută din valoarea contractului. De la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către Consilul Județean (CJ) Sălaj, în 15 iulie, au fost executate lucrări care au vizat în principal realizarea piloților forați, respectiv 168, fiind prevăzute în continuare lucrări specifice pentru realizarea: fundațiilor, ziduri de sprijin și ulterior, sistemului rutier și rampa de acces, graficul de execuție pentru aceste lucrări fiind într-un grafic de execuție de 12 luni.

Conform reprezentanților constructorului contractat de CJ Sălaj și desemnat în urma procedurilor de achiziție publică, graficul prevăzut pentru realizarea lucrărilor a fost depășit cu aproximativ 5 la sută față de cel prevăzut, date fiind condițiile atmosferice favorabile care au permis derularea accelerată a lucrărilor până în acest moment, o bună cooperare interinstituțională pentru organizarea șantierului și derularea contractului.  Contractul de execuție a lucrărilor pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement în zona SJU Zalău are o valoare de peste 5,9 milioane de lei, asigurați de la bugetul județului. Lucrarea include amenajarea a 91 de locuri de parcare, inclusiv pentru  persoanele cu dizabilități, cu rampă de acces pe o suprafață totală de peste 3260 mp (din suprafața pecizată peste 1900 mp reprezentând locurile de parcare,  dar și amenajarea unui spațiu verde – zonă de agreement).

Proiectul de amenajare a parcării și spațiului de agrement în zona SJU Zalău se alătură celoralte proiecte de investiții pentru cea mai mare unitate spitalicească cu o valoare de peste 238 de milioane lei, respectiv peste 51,8 de milioane euro, din care peste 99 de milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

3 Thoughts to “Șantier în zona Spitalului Județean de Urgență. Se amenajează o parcare și un spațiu de agrement”

  1. Anonim

    Ideea cu adaugarea a inca unui nivel la parcare este f.buna , doar sa se aplice . In zona e si spitalul Ciobanca cu multe solicitari , iar locurile de parcare sunt total insuficiente !!

  2. Anonim

    Și în D-va Nord se sapa la greu trotuarele prospat pavate. Domnilor din primarie nu aveți timp sa vedeți? Va încurcă campania?

  3. […] ! Santier in zona Spitalului Judetean de Urgenta. Se amenajeaza o parcare si un spatiu de agrement. Contractul de executie a lucrarilor pentru amenajarea parcarii si spatiului de agrement in zona SJU Zalau are o valoare de peste 5,9 milioane de lei, asigurati de la bugetul judetului. Lucrarea include amenajarea a 91 de locuri de parcare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati, cu rampa de acces pe o suprafata totala de peste 3260 mp (din suprafata pecizata peste 1900 mp reprezentand locurile de parcare, dar si amenajarea unui spatiu verde – zona de agrement). Sursa: magazinsalajean.ro […]

Leave a Comment