Sălajul are mii de asistați social, dar se confruntă cu o criză a forței de muncă

Cei mai mulți angajatori de pe platforma industrială a municipiului Zalău se plâng că nu găsesc sau găsesc cu greu persoane dispuse să se angajeze. Este adevărat, în unele cazuri se muncește pe schimburi. Sălajul figura în primăvara acestui an cu aproximativ 8.000 de beneficiari de ajutor social.

Afectate de lipsa forței de muncă sunt mai ales companiile mari. Există situații unde nici salarii nete de 3.000 de lei nu sunt atractive pentru tineri, mulți alegând calea străinătății. De două săptămâni sunt anunțuri de angajare pentru un venit lunar net, cu contract de muncă, de 3.000 de lei pe lună. Contactat telefonic, angajatorul spune că nu găsește oameni. Președintele Sindicatului „Metalurgistul”, Alexandru Rus, a explicat în ultima ședință de Dialog Social că problema lipsei forței de muncă este reală, cei mai tineri nefiind interesați să muncească pe salarii de 2.500 – 3.000 de lei. În schimb, Sălajul figura lunile trecute cu aproximativ 8.000 de asistați social, totul într-un județ în care rata șomajului este în scădere, dar tot cea mai mare rămâne în nord-vestul României. Prefectul județului Sălaj, Dari Toma, a explicat că numărul asistaților social a scăzut mult mai ales în comunitățile unde primarii îi pun la muncă, unde s-a înțeles că acest ajutor este acordat în schimbul unor activități desfășurate în folosul comunității.

Fotografie cu caracter ilustrativ

3 Thoughts to “Sălajul are mii de asistați social, dar se confruntă cu o criză a forței de muncă”

  1. […] Cei mai mulți angajatori de pe platforma industrială a municipiului Zalău se plâng că nu găsesc sau găsesc cu greu persoane dispuse să se angajeze. Este adevărat, în unele cazuri se muncește pe schimburi. Sălajul figura în primăvara acestui an cu aproximativ 8.000 de beneficiari de ajutor social. Afectate de lipsa forței de muncă sunt mai ales companiile mari. Există situații unde nici salarii nete de 3.000 de lei nu sunt atractive pentru tineri, mulți alegând calea străinătății. De două săptămâni sunt anunțuri de angajare pentru un venit lunar net,… Citeste mai mult […]

    1. Anonim

      Dacă ar fi trași la răspundere și familiile de romi care trăiesc pe ajutor social poate ca nu ar fi chiar asa de mulți pe salaj

  2. Anonim

    Cei mai multi asistati social din nord-vest sunt in Salaj? Nu va pune pe ganduri aceasta situatie? S-au facut controale corecte in acest sens?

Leave a Comment