Probele concursurilor pentru ocuparea unei funcții publice ar putea fi înregistrate audio-video

O propunere legislativă prevede ca probele concursului pentru ocuparea unei funcții publice vor fi înregistrate audio-video. De la această regulă se va face excepție în cazul selecţiei dosarelor de concurs. La înregistrările făcute în timpul concursului vor avea acces atât membrii comisiei de concurs şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, cât şi candidaţii. Aceștia din urmă vor avea acces doar la înregistrările ce-i vizează și doar în cazul probei orale. Subiectele de examen vor fi extrase cu ajutorul unui sistem informatic de extragere aleatorie a subiectelor, dintr-un număr de cel puțin zece variante. Membrii comisiei de concurs, precum şi reprezentanţii autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului vor fi extraşi aleatoriu prin sistemul informatic de extragere aleatorie a numelor din totalul candidaţilor care s-au înscris pentru a face parte din comisia de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor.

“Întrucât la baza organizării concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice stau următoarele principii: competența, competiția, egalitatea de șanse, profesionalismul, motivarea, transparența, considerăm modificările mai sus menționate ca fiind o îmbunătățire care contribuie direct la îndeplinirea acestor principii”, subliniază inițiatorii măsurilor.

M. S.

2 Thoughts to “Probele concursurilor pentru ocuparea unei funcții publice ar putea fi înregistrate audio-video”

  1. […] O propunere legislativă prevede ca probele concursului pentru ocuparea unei funcții publice vor fi înregistrate audio-video. De la această regulă se va face excepție în cazul selecţiei dosarelor de concurs. La înregistrările făcute în timpul concursului vor avea acces atât membrii comisiei de concurs şi membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor, cât şi candidaţii. Aceștia din urmă vor avea acces doar la înregistrările ce-i vizează și doar în cazul probei orale. Subiectele de examen vor fi extrase cu ajutorul unui sistem informatic de extragere aleatorie a subiectelor,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment