Primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos: „Trebuie să vânăm finanțări, doar așa ne putem dezvolta”

Finanțările din fonduri europene sau din bugetul național reprezintă singurele modalități pentru derularea investițiilor la nivel local, ne-a declarat primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos. Acesta a explicat că veniturile existente la nivel local sunt reduse și nu permit realizarea unor investiții de anvergură.

„Aici, în Vârșolț, trebuie să fim foarte atenți. În comparație cu alte comune, veniturile proprii sunt mici în comuna noastră și trebuie să ne descurcăm altfel. Tot timpul trebuie să găsim surse de finanțare, să accesăm proiecte prin Ministerul Dezvoltării, să accesăm fonduri europene, să nu scăpăm aceste surse de finanțare pentru a putea să ne dezvoltăm din punct de vedere economic și social. Așa este situația la noi, dar ne descurcăm”, a precizat Breda Lajos.

Drumuri, dispensar și școală

„Avem proiecte în diferite stadii. Sunt vizate drumuri, dispensarul medical, o școală gimnazială, un teren de fotbal și un pod peste râul Crasna, construcție necesară pentru evitarea circulației căruțelor și tractoarelor pe drumul național. Licitația a fost atribuită deja pentru pod, lucrările urmând să fie realizate de o firmă din Maramureș. Trebuie să continuăm și asfaltările de drumuri în comună, e nevoie de asemenea condiții pentru a convinge tinerii să rămână la nivel local”, a adăugat Breda.

Leave a Comment