Ordin de începere și amplasament predat constructorului pentru lucrările de reabilitare și modernizare a sectorului drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec

Odată semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor de modernizare și reabilitare a sectorului drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec (n.n. a doua jumătate a lunii iulie a.c.) dar și finalizată proiectarea tehnică a investiției, astăzi, 30 septembrie 2019 a fost predat constructorului amplasamentul pentru executarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a sectorului DJ 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec, urmare a emiterii, în aceeași zi, a ordinului de începere a acestora din partea Consiliului județean, în calitate de beneficiar al contractului de realizare a proiectării tehnice și execuție a lucrărilor.
Finanțat prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală), proiectul de reabilitare și modernizare ai celor peste 16 km ai drumului județean amintit presupune execuția unor categorii de lucrări ce vizează modernizarea părții carosabile, realizarea acostamentelor, precum și a șanțurilor și podețelor necesare asigurării scurgerii apelor pluviale. Sunt proiectate și accese la proprietăți, precum și unele lucrări de consolidare (zid de sprijin din gabione), dar și asigurarea siguranței rutiere prin semnalizare cu indicatoare, montarea parapeților de siguranță și realizarea marcajelor aferente.
Reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de către Consiliul Județean Sălaj. Acestea se referă la aproape 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a 7 drumuri județene. 6 dintre acestea, dintr-un total de 7 proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), reabilitarea și modernizarea drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec fiind singurul proiect de această categorie finanțat prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală). Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contribuție a Consiliului județean de peste 10.400.000 lei.
M. S.

One Thought to “Ordin de începere și amplasament predat constructorului pentru lucrările de reabilitare și modernizare a sectorului drumului județean 110: Măieriște – Doh – Dumuslău – Carastelec”

  1. Mihai Creangã

    Are și denumire firma care execută lucrările…?

Leave a Comment