Concurs cu “emoții” pentru Călin Rolnic, ginerele primarului de Zalău. Este singurul candidat la postul de adjunct al Poliţiei Municipale

Poziția de adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Zalău, scoasă la concurs în cursul lunii  septembrie, ocupată momentan de interimarul Călin Rolnic, ginerele primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt, pare să nu fie dorită de către cei care lucrează în “interiorul” instituţiei. Dovada: numărul dosarelor înregistrate – unul. De fapt, singurul candidat interesat de postul respectiv și care şi-a depus dosarul pentru a participa la concurs este, evident, actualul şef adjunct interimar al instituţiei, Călin Rolnic. Acesta a fost numit adjunct la Poliția Municipală, pentru o perioadă de șase luni, din 3 iunie 2019, după ce a fost transferat de pe fotoliul de adjunct al Poliției județene – o aceeași “Mărie”, dar cu o pălărie mai mică. Funcția a preluat-o  la începutul  lunii iunie a anului în curs, printr-o dispoziție a șefului IPJ Sălaj, Gabriel Terheș.

În cursul lunii trecute Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj  a anunţat  organizarea unui concurs, prin recrutare din sursă internă, pentru ocuparea funcţiei de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Zalău. Candidaţii trebuiau să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: cerinţele din fișa postului – să fie ofiţeri de poliţie;  să aibă minim gradul profesional necesar ocupării postului, respectiv inspector principal de poliție şi să aibă pregătirea necesară, respectiv pregătirea de bază şi pregătirea de specialitate. Potrivit anunţului de concurs, postat pe site-ul instituţiei pregătirea de bază: pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem ”Bologna” – studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi  pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem ”Bologna”- studii universitare cu diplomă de licenţă ciclul I de studii universitare. ”De asemenea, pregătirea de specialitate implică: curs postuniversitar sau master în domeniile drept sau științe juridice, științe administrative, informații și securitate națională, ordine publică și siguranță națională, științe militare, științe politice sau management; studii universitare de lungă durată cu diplomă de licență absolvite anterior aplicării celor trei cicluri de tip <<Bologna>> într-unul dintre domeniile: drept sau științe juridice, științe administrative, informații și securitate națională, ordine publică și siguranță națională, științe militare, științe politice sau management şi studii de master ciclul II de studii universitare într-unul dintre domeniile: drept sau științe juridice, științe administrative, informații și securitate națională, ordine publică și siguranță națională, științe militare, științe politice sau management”, se arată în anunţul IPJ Sălaj. Aspiranţii pentru postul precizat trebuiau să deţină şi: autorizaţie de acces la informaţii clasificate, clasa ”secret”; avizul procurorului general pentru numire în structurile poliției judiciare şi vechimea în muncă,  din care în Ministerul de Interne : -/3 ani; vechimea în specialitate: a) în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției – 2 ani; b) în specialitatea structurii – 3 ani. Cererile de participare la concurs, respectiv dosarul, trebuiau depuse la Serviciul Resurse Umane, din cadrul IPJ Sălaj, până în data de 24 septembrie 2019. Până în data precizată, potrivit  reprezentanţilor IPJ Sălaj, a fost înregistrat un singur dosar, aspiratul la postul de adjunct fiind Ionuț Călin Rolnic. Concursul va avea loc la sediul IPJ Sălaj în data de 15 octombrie 2019, începând cu ora 11, şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale.

Alte articole

19 Thoughts to “Concurs cu “emoții” pentru Călin Rolnic, ginerele primarului de Zalău. Este singurul candidat la postul de adjunct al Poliţiei Municipale”

 1. Anonim

  Iar concursul va fi de tip: nu-i aşa că pământul iaste rotund, elev. Aşa iaşte domnule.

 2. Anonim

  am comentat destul la fostul articol, nu prea mai ai ce zice
  doar RUSINE !!!
  rusine politiei romane !!!

 3. Anonim

  ZAU ?????????? UNICUL CANDIDAT ? OARE DE CE ….
  NIMENI NU VREA LA BUGETARI .. CE PACAT

  1. CMV

   Ar fi culmea sa iasa pe locul 2.

 4. Anonim

  Într-o țară în care prim ministrul este o semi-analfabetă, pe nume Viorica Dăncilă, incapabilă să pronunțe liber fie și o propoziție simplă de tipul „Ana are mere”, iar ministru de interne a fost altă semi-analfabetă, „cu nume și pronume” Carmen Dan, de ce n-ar rîvni și acest Rolnic să fie șef prin poliția sălăjeană?

 5. Alfaman

  Presupun ca examinatorii vor fi foarte integri 🙂

 6. Anonim

  SI DE LA CINE COPIAZA, TUCIURIUL ASTA?

 7. Anonim

  examen ORAL !! nu ramane nimic , nici o dovada a desteptaciunii ginerelui 🙂
  este mai degraba un concurs de dosare, capitol la care ginerele este meserias tare
  a nu se uita cum a fost prima data NUMIT pe o functie mare la IPJ Salaj
  – a stat o saptamana la economic, ca sa poate fi numit apoi pe functie de adjunct al politiei salajene
  si mai credeti ca ii este greu sa se DEFINITIVEZE pe aceasta noua functie?
  pacat ca ceilalti tac, dar din pacate nici unul nu este fara pacat , incat sa aiba curaj sa iasa in fata si sa spuna adevarul
  toti sunt manjiti, mai mult sau mai putin

 8. Anonim

  Te doare mintea.

 9. anonim

  cel mai grav este că șeful comisiei este actualul imputernicit Terhes Gabriel care și a și asumat împuternicirea lui rolnic pe funcția de adjunct al pol municipale. că sa i vezi cum se răsplătesc unul pe altul pentru că s au sprijinit în ocuparea funcțiilor …..una ție ….una mie….concai chilimoni concaica prinde mâță n o lasă.

 10. anonim

  de ce nu l a numit pe știrb șeful comisiei sau alt ofițer că sunt destui care puteau îndeplini conditiile. dar le este teama de un concurs corect, așa terhes va face tot posibilul că ce și a asumat sa fie și împlinit până la capăt.

 11. Anonim

  la ce șerpi sunt astia doi stați liniștiți că se vor vinde că Iuda

 12. Anonim

  Rușine PSD! !!

 13. Anonim

  Sper să scape județul de PSD. Nosa, Pop,dar mai ales Marc să plece învârtindu -se, să nu mai auzim de ei în veci. Si-Au făcut plinul ptr odraslele lor leneșe și de nimic.La fel și Ciunt. Nu mai prinzi voturi.

 14. Anonim

  Ciuntu își termină de aranjat si ginerele ca pe fica a rezolvat-o pe siestache la spital.

 15. Anonim

  noi toți speram sa va pedepsească dumnezeu pe amândoi și să vă de-a atâta încât să nu puteți duce

 16. Anonim

  Rugati va sa nu plece viorica, ca fugiti toti ca sobolanii de prin birouri. Gunoaielor!

 17. Anonim

  Băiat școlit Zilnic din familie de oameni simplii,dar la supărat pe marele lider corupt Lazar Daniel.Rusine sa le fie celor care comentează desi stiu adevărul. Adevărul este că Zilnic nu îl cunoștea pe Count cînd a făcut școala de ofițeri.

Leave a Comment